lørdag, 03 april 2021 19:06

Acoustic Tuning ny importør av STROMTANK

Skrevet av

Trondheimsbaserte Acoustic Tuning har et rikholdig sortiment av HighEnd produkter, og strømprodukter fra Synergistic Research, Shunyata, og Kharma er også en del av sortimentet. Acoustic Tuning har nå i tillegg fått det norske agenturet for STROMTANK, en strømforsyning med en batteripark som kobler ditt dyrebare lydoppsett fullstendig fra støyen i strømnettet.

Bedriften STROMTANK holder til i nordre del av Berlin sentrum, i bydelen Moabit som ligger nord for Tiergarten, og er omkranset av elven Spree og kanaler på alle sider. Selskapet har spesialisert seg på State of The Art strømforsyning med batteridrift til ditt HighEnd musikkanlegg, og nå har Acoustic Tuning fått fatt i agenturet i Norge.

Konseptet og filosofien til STROMTANK er at enhver strømrensing bare gjør deler av jobben, og derfor har de tatt det helt ut med å lage en strømbank, eller ehh ... strømtank …, som gir deg muligheten for å være fullstendig frakoblet strømnettet, med sine åpenbare forurensende støykilder der grad av forurensing blant annet avhenger av omgivelsene som du neppe har kontroll over.

Batteripakkene i STROMTANK sine produkter er basert på Lithium-iron-phosphate teknologi (LiFePO4), og STROMTANK mener at dette er et konsept som er klart overlegent typisk tilnærming til strømkondisjonering eller rensing, fordi det bare er når strømmen er fullstendig isolert fra nettet at den kan være frigjort fra støyen i nettet. De mener at det å skape din egen vekselstrøms-kilde er den eneste måten å eliminere degraderingene introdusert av vekselstrøms-nettet

To operasjonsmoduser

STROMTANK-produktene har to ulike operasjonsmoduser, og du får veldig tydelig melding om hvilken modus den befinner seg i til enhver tid. Strømmen som tas fra nettkontakten er aktivt filtrert av en batteri strøminverter.

I ON-grid MODE er STROMTANK tilkoblet nettet, og grid-vekselstrømmen og batteriene opererer samtidig.

I ON-grid mode er det en blå belysning i fronten av STROMTANK.

I OFF-grid MODE er du fullstendig frakoblet nettet, og strømmen blir utelukkende hentet fra batteripakken. STROMTANK skaper en stabil vekselstrøms-amplitude, med rene sinusbølger og krystallkontrollert frekvens.

I OFF-grid mode er belysningen i fronten grønn.

Fire modeller

STROMTANK har fire ulike modeller i sortimentet, og hvilken modell som er riktig for deg er avhengig av hvor heftig anlegg og lommebok du har.

STROMTANK S-1000

Den minste modellen heter S-1000, og har en veil. pris på kr. 139.000,-. Den kan levere 450 VA kontinuerlig, eller 700 VA i 30 minutter. Og i korte peaker på 3 sekund leverer den 1.800 VA.

S-1000 har en vekt på 41 kg, og har en bredde litt i overkant av en typisk stereokomponent. Denne modellen er i utgangspunktet primært designet for lydkilder og forforsterkere.

Les mer om STROMTANK S-1000 hos produsenten

STROMTANK S-2500 Q

Neste modell på skalaen heter S-2500 Q, og koster 269.000,-. Denne leverer 650 VA kontinuerlig, eller 1.100 VA i 30 minutt. Den kan levere 2.600 VA i 3 sekunder.

Vekt er 61 kg.

Les mer om STROMTANK S-2500 Q hos produsenten

 

STROMTANK S-4000

S-4000 er dem nest største modellen, og da har vi kommet opp i en prislapp som overgår det audiofile flest (men ikke alle…) bruker på et stereo forsterkersett. Prisen er 359.000,- for denne enheten som kan levere 950 VA kontinuerlig med batteridrift, eller 1.500 VA i 30 minutter.

S-4000 veier 115 kg. Skikkelig kiropraktor-mat her, altså.

Les mer om STROMTANK S-4000 hos produsenten

 

STROMTANK S-5000 HP

Toppmodellen heter S-5000 HP, og har en prislapp på 499.000,-. Eller en halv million, som vi pleide å kalle det på Vestlandet. Denne modellen leverer 1.500 VA kontinuerlig, og 2.400 VA i en halvtime. I 3 sekunder er den i stand til å levere en topp på 5.200 VA med ren, uforurenset batteristrøm.

Toppmodellen har en vekt på 125 kg.

Les mer om STROMTANK S-5000 HP hos produsenten

Alle modeller kan fås i børstet aluminium med anodisert sølv eller sort. Eller i spesialfinish hvis du graver enda litt dypere i lommeboken…

Link til importøren Acoustic Tuning

Link til produsenten STROMTANK

Sist redigert lørdag, 03 april 2021 20:07
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.