mandag, 18 mai 2020 15:47

KSPHONO – ekstreme armkabler fra Kimber Kable

Skrevet av

Kimber Kable har lansert nye tonearmkabler i den ekstremt høye enden av prisskalaen. Prisen for de dyreste er høyere enn det audiofile flest avser til en kompett vinylrigg.

Ray Kimber startet et av verdens første audiofile kabelselskapene i 1979. På tidspunktet var det bre Monster Cable som eksisterte av de store, mens AudioQuest, TARA Labs in 1986, and Cardas Audio fulgte på utover på 80-tallet. Og saken er vel den at det vær rund de tider at audiofile kabler begynte å bli et interessant fenomen.

Bakgrunnen for at Roy Kimber begynte å interessere seg for kablwr var at han på den tiden jobbet i et lyd- og lysselskap i Los Angeles, og han oppdaget at belysningsanlegg strålte ut støy som ble fanget opp av lydanlegget. Dette fikk Roy Kimber til å utvikle høyttalerkabler som kunne motstå denne strålingen, og det dannet grunnlaget for Kimber kable

Kimber Kable er i dag en av de dominerende HighEnd kabelprodusentene, og holder til i Utah i USA. Og spør ikke hvorfor de da skriver Kable med «k».

Kimber Kable KSPHONO

Siste tilskudd til Kimber Kable sitt sortiment er tonearmkabelserien KSPHONO. Den er designet for å minimere både elktrisk støy og mekanisk overført støy. Det er laget 3 ulike varianter av KSPHONO – KSPHONO-CU, KSPHONO-HB og KSPHONO-AG, der det er ulikt materiale i de tre versjonene. Og prisen spriker sterkt mellom de tre.

KSPHONO-CU

Vi starter med den rimeligste varianten. KSPHONO-CU er en variant der de fire lederne er laget i ren kobber.

Prisen i USA for denne varianten i 1 meter lengde er 2.800 USD.

 

KSPHONO-HB

På KSPHONO-HB er de fire lederne laget av rent sølv, mens jording er laget i ren kobber. Derav HB, som er forkortelse for Hybrid

Prisen i USA for denne varianten i 1 meter lengde er 6.600 USD.

 

KSPHONO-AG

KSPHONO-AG er den dyreste varianten. Her er både ledere og jording laget av rent sølv.

Prisen i USA for denne varianten i 1 meter lengde er 9.400 USD.

 

Kimber Kable importeres til Norge av NCMS

Ler mer om KSPHONO hos Kimber Kable

 

Sist redigert mandag, 18 mai 2020 16:05
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe