fredag, 01 mai 2020 08:47

PS Audio Stellar Strata – «just add speakers»

Skrevet av

PS Audio har lansert en kompakt enhet som løser alle dine behov på lydsektoren. Det vil si – høyttalere må du fikse sjæl!

Et lite stykke nord for Denver i Colorado finner vi Boulder, og dermed også den tradisjonsrike HiFi-produsenten PS Audio med den nesten ikoniske Paul McGowan bak rattet. PS Audio er mest kjent for sine forsterkerkonstruksjoner i ulike varianter. Og så har Paul i tillegg et daglig innslag med Youtube-videoer der han svarer på spørsmål fra seere som sender inn spørsmål. Denne programposten er verd et besøk.

Stellar-serien

Stellar serien til PS Audio er en slimline fullbredde serie som befinner seg i midten av PS Audio sitt hierarki, mellom Toppmodellene i BHK-serien og de kompakte Sprout-modellene. I tillegg til Stellar Strata består Stellar-serien i dag av den ferske Stellar Phono Preamplifier, Stellar GainCell Preamplifier, Stellar S300 Power Amplifier og Stellar Power Plant 3.


PS Audio Stellar Strata

Men denne gangen var det den nye kompaktenheten Stellar Strada det skulle handle om. Dette er en kompakt alt-i et enhet, eller just add speakers, som PS Audio benevner kategorien. I klar teks innebærer det at du har en integrert forsterker, en DAC og en streamer innabords.

En integrert hodetelefonforsterker får du også med. Vil du spille vinyl må du derimot ha en ekstern RIAA. For på dette nivået er det mindre sannsynlig at får ro i sjelen ved å benytte en RIAA integrert i platespilleren.

GainCell

Hjertet i forforsterkeren er volumkontrollen, og her finner vi PS Audio sitt konsept GainCell. Ideen bak dette er å erstatte den sedvanlige tilleggskomponenten som en tradisjonell voilumkontroll utgjør, vil PS Audio forenkle signalveien ved at forforsterkeren opererer med variabel gain, med demping ned til 80%.

Forforsterkeren i Stellar Strata har 100% analog svitsjing av kilder, og PS Audio hevder at signalene forblir helt uforringet gjennom hele kjeden, enten de er analoge eller digitale.

HT Bypass

Stellar Strata har konfigurerbare innganger for HT-bypass. Her kan du både konfigurerer hvilken inngang som skal få bypass, og ved hvilket nivå.

Stellar Strata får selvfølgelig en plass i vår unike oversikt over forsterkere med HT-bypass.

DAC

Basiskomponenten i DACen er en ESS 9016 chip med ESS Sabre Hyperstream architecture, og utsignalet fra denne er ifølge PS Audio passivt filtrert for å redusere transientforvrengning. Denne utgangen er en klasse A konfigurasjon som er fullbalansert. DAC-modulen er en nyere chip enn den ESS 9010 som PS Audio benyttet i sin Stellar GainCell DAC, og har ifølge Paul McGowan fått et utgangstrinn tilpasset resten av topologien i Stellar Strata.

Brukt sammen med PS Audio sin Connect mobile app for IOS eller Android, eller sammen med serversoftware kan Stellar Strata spille både PCM og DSD.

I Stellar Strata kan du velge mellom tre ulike digitale filtre, for å tilpasse lydkarakteren til personlig smak eller til øvrige komponenter i anlegget.

Digitale innganger

PS Audio Stellar Strata har to coax digitalinnganger, som er i stand til å avspille PCM opp til 192 kHz. I tillegg er det en optisk inngang som såpiller PCK opp til 96 kHz.

USB-inngangen er i stand til å spille PCM opp til 384KHz, DSD64 og DSD128.

I²S inngang

I tillegg til USB, optisk og coax digitalinnganger har Stellar Strata en inngang som er kompatibel med CD-drivverket sitt originalformat I²S, hvor klokke- og datasignal separate før de blir sammenflettet i et kablet S/PDIF eller AES/EBU signal. Denne I²S-inngangen er kompatibel med I²S-signal fra PS Audio sin DirectStream Transport.

PS Connect

PS Connect er PS Audio sin nyeste modul, og den blir benyttet for første gang i Stellar Strata. Det er en streamingmodul som fungerer sammen med PS Audio Connect App. Med denne kan du strømme musikk fra ledende strømmetjenester som TIDAL, Qobuz, Spotify, Napster, og iHeart Radio. Men også fra dit eget musikkbibliotek via DLNA i ditt lokale nettverk.

Effektforsterker

Stellar Strata har en effekt på minimum 2x100 watt i 8 ohm, ved 1 kHz og 1% THD. Typisk effekt er oppgitt til 120 watt.

I 4 ohm er de samme tallene 2x150 watt ved 1 kHz og 1% THD. Og med bare en kanal i drift er effekten i 4 ohm oppgitt til 200 watt minimum.

Forsterkeren opererer i klasse D.

 

Veil. pris for Stellar Strata er kr. 34.999,-

PS Audio forhandles av Mala Audio

Les mer om Stellar Strata hos PS Audio

 

Sist redigert fredag, 01 mai 2020 09:45
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.