tirsdag, 26 november 2002 23:00

P.H.A.S.E. Centra

Skrevet av Stian Gårdsvoll

Centra er en hylle for å sette senterhøyttaleren oppå tv'en på en trygg og god måte.

 

 


av Stian Gårdsvoll, 27.november 2002

De fleste av oss som har en større senter og en TV laget primært av industridesignere og minst mulig av praktisk tenkende ingeniører har sikkert sagt noen innbitte stygge ord ved oppsett av surroundanlegget. Det er rett og slett umulig å få senteren plassert skikkelig!

Oppå TV'en er standardløsningen. Men TV'en er kanskje buet, skranglete og senteren veier 15 kilo. Hva da?

Jeg ble i fjor kjent med høyttalerbygger og håndverker Per Mobeck (se omtale av hans høyttalerprosjekt TULIP), som driver PMV Audio. Jeg kontaktet ham for å høre om han hadde noen ideer til hvordan dette kunne ordnes. Han stakk innom en ettermiddag, såg seg litt rundt og tok mål, slik enhver møbelsnekker gjør. Et par dager senere kom han innom med en prototyp. Den passet tilnærmet perfekt og trengte bare noen små tilpasninger. Så noen dager senere kom den ferdig og beiset i samme farve som høyttalerne.

Dette er en hylle/stand med gummiknotter i fremkant mot TV'en og med en fot bak. Den burde derfor tåle noen kilo og vil belaste plast-chassiset på TV'en mindre.


Dette er vaskeekte "custom furniture" for en latterlig lav pris; 945,- kroner skal PMV ha for dette! Håndverket var av topp klasse, i furu beiset kirsebærfarvet.

Min bedre halvdel ble henrykt av denne utvidelsen av racket; hun hadde ikke trodd det skulle bli så pent. 

Lydmessig ble dette en forbedring, særlig mtp. ressonanser. Før så var jeg plaget med at det "skrallet" i TV'en ved høye nivåer og dette er nå borte. Jeg fikk også senteren lenger frem på TV'en slik at flaten foran som gir tidlige refleksjoner ble redusert. Jeg mener å kunne si at det ble noe bedre presisjon og "imaging" i lydbildet etter jeg fikk denne hyllen.

Mobeck sier at han selger en tilsvarende hylle for 945,- til alle som måtte henvende seg, laget etter mål og etter fritt valg av finish. Med noen forbehold om at du skal ha pianolakk eller tilsvarende...

945 kroner for spesiallagede møbler er et røverkjøp. Og et pent røverkjøp. Du kan se flere bilder nedenfor.


Besøk PMVs hjemmeside for mer info.

Lest 2905 ganger

Beslektede artikler