torsdag, 16 januar 2014 18:13

PLATENYTT. 4 nye plater fra Linn Records i februar.

Skrevet av

Linn Records lanserer 4 nye utgivelser i februar. Tre av disse er multikanals SACD.

Les mer:

I februar lanserer skotske Linn Records 4 nye utgivleser. De er tro mot sine tradisjoner og gir 3 av disse på hybrid multikanals SACD, mens den fjerde utgis som ren CD.

 

 

Vi starter med den siste, som er en jubileumsutgivelse knyttet til Scottish Chamber Orchestra sitt 40-års jubileum. I tillegg til en helt ny inspilling av Wagners Sigfried Idyll, er det en gjenutgivelse av The Tempest av Jean Sibelus, samt den nå avdøde dirigenten Sir Charles Mackerras sin tilkig av Mozart sine 4 siste symfonier. Sistnevnte innspilling har vi anmeldt tidligere – du kan lese den her.

Les mer om Scottish Chamber Orchestra: 40th Anniversary Edition her.

 

 

 

 

The Proud Bassoon er en utgivelse med Peter Whelan. Vi snakker om tysk og fransk barokk, der Whelan er solist sammen med Scottish Chamber Orchestra og Ensemble Marsyas. The Proud Bassoon utgis på Multikanals SACD, og blir ellers tilgjengelig for download fra MP3 til Studio Master i 192/24.

Les mer om The Proud Bassoon her.

 

 

 

 

Sivan Magen er en israelsk harpist, og han står for albumet Fantasien. Det består av transkripsjoner for harpe av verker komponert av far- og sønn Bach, Mozart , Brahms, Rènie og Walter-Kühne.

Fantasien utgis på hybrid multikanals SACD, og kan lastes ned i oppløsninger fra MP3 til Studio Master i 192/24.

Les mer om Fantasien her.

 

 

 

 

Den kanskje bredeste utgivelsen av disse fire er argentinske Ingrid Filter sin innspilling av Chopin sine to pianokonserter. Hun spiller sammen med Scottish Chamber Orchestra, dirigert av Jun Markl.

Chopin: Piano Concertos utgis på hybrid multikanals SACD, og kan lastes ned i oppløsninger fra MP3 til Studio Master i 192/24.

Les mer om Chopin: Piano Concertos her.

 

Lest 4071 ganger Sist redigert søndag, 02 februar 2020 10:43
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.