Friday, 16 September 2022 08:20

Beosound Balance, nå i Natural Aluminium

Written by

Den ikoniske Beosound Balance har vært på markedet i over to år. Nå kommer den i nytt antrekk, og for noen av oss fremstår dette som den kanskje mest vellykkede materialbruken av dem alle.

Da Beosound Balance ble lansert for to og et halvt år siden kom denne bordhøyttaleren i to farge- og materialkombinasjoner – sort eik og eik natur. Den har et litt intrikat fireveis høyttalersystem, selv om det nok er litt upresist å kalle det fireveis. Hvis vi starter i bunnen er det to 5.25'' bassdrivere som jobber i hver sin retning. Eller Pull-pull som det også kalles. Dette er et konsept som er benyttet med hell også på andre kompakte HighEnd trådløse høyttalerprodusenter, ikke minst Devialet. Og i Sonos sin ferske Sub Mini, som kommer i begynnelsen av oktober.

Lenger ned tar to 2'' fulltoner over, og avløses av en ¾ tommer i diskanten. De fjerde elementtypene er to 3'' fulltoneelementer plassert på baksiden, hvor nå enn det er. Sistnevnte skal ivareta en optimal spredning av lyden. Og det med spredning av lyden er i likhet med mange andre av B&O sine kreasjoner di siste årene også en nøkkelegenskap med Beosound Balance. I menyen kan du stille inn hvilken retning lyden skal komme fra, eller om den skal fungere som en rundstråler. Og Balance spiller mer enn gjerne på lag med veggen den står foran - står den nær en vegg blir dette detektert av Balance sitt romkorreksjonssystem.

Design

Bang & Olufsen legger som vi alle vet ekstra stor vekt på design, og de har et stort utvalg av industridesignere de samarbeider med. For høyttaleren Beosound Balance har de gått til Benjamin Hubert i det Londonbaserte designfirmaet Layer, et selskap som samarbeider med flere store produsenter som Nike, Google, Bang & Olufsen, Samsung og Braun.

Natural Aluminium

Som nevnt innledningsvis var det bare utførelsene sort eik og eik natur som var tilgjengelig på lanseringstidspunktet. Men B&O er kjent for å jobbe aktivt med farge- og materialbruk, og Balance er ikke noe unntak. De har vært med på de sesongbaserte fargekampanjene Golden Collection og The Nordic Ice Collection. Og nå har B&O lansert et nytt materialkonsept for Beosound Balance med det beskrivende navnet Natural Aluminium, med en materialbruk som kanskje aller best matcher Bang & Olufsen sin historiske arv. Den har en sokkel i natur aluminium, og en skjerm i lys grå.

Bærekraft

Bang & Olufsen er spesielt opptatt av bærekraft for sine produkter, og lang levetid er en av de viktigste faktorene. Robust og samtidig elegant materialbruk er et viktig virkemiddel, og det samme er softwareoppdateringer. Den 5. juli i fjor kunne vi melde på Hifisentralen om en softwareoppdatering som gjorde at modellene Emerge, Balance og Level nå kan settes opp som et stereopar uten å gå via Chromecast. Og Beolink Multirom som vi meldte om i januar gjør at Balance er kompatibel med B&O sine klassiske produkter i et multiromsoppsett. Også den helt ferske Beosound Theatre kan spille sammen med et par Balance for et sofistikert hjemmekinooppsett.

Vi regner med å kunne komme tilbake med en grundig test av Beosound Level i den nye Natural Aluminium utpå høsten.

Veil pris for Beosound Balance i Natural Aluminium er NOK 27.990,-.

Les mer om Beosound Balance hos Bang & Olufsen

 

 

Last modified on Friday, 16 September 2022 09:23
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Related items