Tuesday, 18 June 2019 21:12

L-Sound overtar Paradigm i Norge

Written by

Det Arendalbaserte L-Sound overtar kanadiske Paradigm med sine rikholdige høyttalerserier. Dette kommer rett etter at samme firma også overtok Antem, som kommer fra samme eierkonsern.

For 2-3 uker siden meldte vi om at L-Sound i Arendal har overtatt agenturet for Anthem. I dag mottok vi en pressemelding fra Jan Ove Lassesen om at L-Sound også har overtatt distribusjonen av Paradigm. Denne høyttalerprodusenten ligger under samme paraply som Anthem, i den kanadiske eieren Scott Bagby, som også var co-founder av Paradigm i 1982. Bagby har fullt eierskap i disse selskapene, der også Martin Logan inngår i porteføljen.

Romkorreksjonssystemet ARC som benyttes i Anthem sine produkter, er også implementert i noen av Paradigm sine produkter.

L-Sound har valgt ut et strategisk utvalg av produkter i første omgang, og det blir lansert flere produkter løpende fra Paradigm sitt store produktutvalg.

 

Persona-serien

Dette er flaggskipserien til Paradigm, og har stereo-modeller i spekteret fra ca. 85.000,- for stativhøytaler til 360.000,- for den største gulvmodellen. I tillegg til er det en senterhøyttaler og en subwoofer. Høyttalerne kan bestilles i spesialfarger i tillegg til de fem standardfargene.

I denne påkostede serien benyttes det berillium i både diskant og mellomtone, et materiale vi også finner i de dyreste HighEnd-modellene til Focal.

 

Les mer om Persona-modellene hos L-Sound

 

Premier-serien

Her er vi dramatisk ned i pris i forhold til HignEnd-serien Persona. Importøren hevder at disse er konstruert etter de samme høye kravene som Persona, men at det er benyttet rimeligere aterialer og komponenter.

Premier-serien har to stativmodeller og to gulvhøyttalere, og strekker seg fra ca. 9.000,- til ca. 22.000,-. Det er i tillegg to modeller med senterhøyttalere.

Les mer om Premier-serien hos L-Sound

 

Monitor SE

Monitor SE er en enda rimeligere serie, med et klassisk nøytralt design. Den rimeligste stativhøyttaleren Paradigm Monitor SE Atom ligger helt nede i 1.990,- og fremstår som en svært spennende utfordrer nederst i budsjettklassen. Det er ellers to gulvmodeller til hhv 6.990,- og 8.990,-, i tillegg til en senterhøyttaler som også ligger på 1.990,-.

Les mer om Monitor SE hos L-Sound

 

To Subwoofer-serier

Defiance-serien består av seks modeller, som strekker seg fra 4.490,- til 19.990,-. Med unntak av den rimeligste modellen kan de suppleres med et trådløst sett, som gir trådløs forbindelse til SUBen. De kan også kontrolleres via en APP, og er utstyrt ed ARC romkorreksjon.

Les mer om Defiance subwoofere hos L-Sound

Seismic er et navn Paradigm har låt fra Linn, eller kanskje er det omvendt. Uansett er dette en subwoofer som importøren mener er stuevennlig, og som har et særpreget design.

Les mer om Seismic hos L-Sound.

 

 

Surround-serien

Denne serien består av to surroundhøyttalere for veggmontering. De to modellene Surround 1 og Surround 3 til hhv 5.990,- og 8.490,- er bi-directional.

Les mer om Surround-serien hos L-Sound

 

Stylus-serien

Stylus er en serie for utendørs montering. Det er totalt seks modeller, der det skilles mellom stående og liggende montering. Modellene har et prisspekter som strekker seg fra 3.190,- til 8.390,-.

Les mer om Stylus-serien hos L-Sound

Last modified on Tuesday, 18 June 2019 21:33
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.