Saturday, 11 February 2023 14:32

Bartòk APEX – dCS sin nyeste Ring DAC-konstruksjon finner veien til innstegsmodellen

Written by

I fjor lanserte dCS nyvinningen APEX innen sin Ring DAC familie. Den vant fort veien til de to mest påkostede modell-seriene Vivaldi og Rossini, og nå er det det Bartók sin tur.

Den Cambridge-baserte produsenten dCS har en stolt historie som strekker seg tilbake til 1987. Da startet de som et selskap innen luftfart og romfart, men begynte tidlig å utvide arbeidsområdet til også å omfatte digital lydteknologi. Allerede to år senere i 1989 ble den første AD-konverteren dCS 900 med Ring DAC kretsen innabords. Og i 1993 ble verdens første 24bits DAC lansert i dCS 950. Den var skapt for det profesjonelle markedet, men ble også populær i audiofile kretser.

dCS sine Ring DAC-konstruksjoner fikk en veldig høy status i HiFi-markedet, og har stadig blitt videreutviklet og implementert i ulike dCS-modeller.

Ring DAC™ APEX

For et år siden introduserte dCS Ring DAC™ APEX, en oppgradering som i første omgang tilfløt modellene i de to mest påkostede seriene Vivaldi og Rossini. dCS fortalte da om at de hadde foretatt noen betydelige endringer i hardwaredelen av dCS Ring DAC, der de hadde rekonfigureret Ring DAC sitt kretsbrett og utviklet et helt nytt analogt utgangstrinn. Og de hevdet videre at dette har gitt mulighet for å redusere forvrengning, forbedre lineariteten og levere både målte- og subjektive forbedringer i på en rekke nøkkelområder som skal ta Ring DAC sin ytelse til nye høyder.

Bartók APEX

Nå har turen kommet til den minst påkostede modellserien i dCS sitt program. Streamer/DACen Bartók blir tilgjengelig med APEX, både komplett i nye produkt, og som en HW-oppgradering av eksisterende Bartók-modeller. Dette skjer etter at dCS for kort tid siden har oppdatert software i Bartók til 2.0, med blant annet en forbedret oppsampling av DSD og nye filtermuligheter.

sCS hevder at siste generasjon Ring DAC APEX hardware gir flere fordeler. Støy og forvrengning har ifølge produsenten blitt enda lavere, og lineariteten blitt økt med over 12dB.

Pris og tilgjengelighet.

dCS Bartók APEX har fått en pris på kr. 257.500,-, og er allerede tilgjengelig hos importøren for demo. Pris for oppgradering av eksisterende Bartók-modeller er foreløpig ikke kjent.

 

dCS importeres av Acoustic Tuning

Les mer om Bartók APEX hos dCS.

 

Last modified on Saturday, 11 February 2023 14:59
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.