Tuesday, 22 February 2022 15:25

Ring DAC™ APEX introduseres av dCS

Written by

Den engelske produsenten dCS introduserer en forbedret versjon av sin legendariske Ring DAC. Ring DAC APEX blir implementert i de nye versjonene av enheter i Vivaldi- og Rossini-seriene som kommer på markedet i mars.

Produsenten dCS holder til i Cambridge, og ble grunnlagt i 1987 av Mike Story som ledet et team med elektroingeniører. De var innledningsvis sterkt involvert i flyteknologi, men utvidet snart repertoaret til digital lydteknologi, og har etter hvert befestet en posisjon helt i tet blant ultimate HighEnd-produsenter av digitalteknologi. De høstet innledningsvis mye anerkjennelse for ADCen dCS 900 og DACen dCS 950, der sistnevnte var verdens første 24 bits DA-converter.

Ring DAC ble en viktig bærebjelke for dCS, og har vært basis i dCS sine digitale systemer. I en periode lisensierte de også sine Ring DAC-chiper til Arcam.

Stadige oppgraderinger har vært et viktig element i dCS sin produktfilosofi, og der det har vært mulig har de hatt for vane å gjøre oppgraderinger tilgjengelig for eiere av eksisterende produkter – enten i form av gratis softwareoppdatering, eller i form av hardware-oppgraderinger.

Ring DAC™ APEX

Nå introduserer dCS Ring DAC™ APEX, en oppgradering som tilflyter modellene i de to mest påkostede seriene Vivaldi og Rossini. dCS forteller om at de har foretatt noen betydelige endringer i hardwaredelen av dCS Ring DAC, der de har rekonfigureret Ring DAC sitt kretsbrett og utviklet et helt nytt analogt utgangstrinn.

dCS hevder videre at dette har gitt mulighet for å redusere forvrengning, forbedre lineariteten og levere både målte- og subjektive forbedringer i på en rekke nøkkelområder som skal ta Ring DAC sin ytelse til nye høyder.

Nye produkter 4. mars

Den 4. mars 2022 lanserer dCS en ny generasjon med Vivaldi DACer, Rossini DACer og Rossini spillere. Denne nye generasjonen vil inneholde Ring DAC™ APEX hardware som standard. dCS vil også tilby Ring DAC™ APEX oppgradering til Vivaldi- og Rossini-eiere gjennom et globalt oppgraderingsprogram.

De nye dCS-produktene

Disse prisene er fastsatt for de nye oppgraderte produktene i Vivaldi- og Rossini-seriene:

  • dCS Vivaldi Apex DAC
    veil pris, kr 425.000.-
  • dCS Rossini Apex DAC
    veil pris, kr 335.000.-
  • dCS Rossini Apex Player
    veil pris, kr 395.000.-

 

Fra mai vil eksisterende eiere av dCS Vivaldi DAC, Rossini DAC og Rossini Player bli tilbudt APEX oppgraderingspakker.

Norsk importør for dCS er Acoustic Tuning

Last modified on Tuesday, 22 February 2022 15:49
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Latest from Karl Erik Sylthe