Thursday, 15 April 2021 20:10

Qobuz har kommet til Norge

Written by

 På tirsdag formiddag fikk vi en pressemelding som fikk hjertet til å slå litt fortere. Den kanskje mest audiofile strømmetjenesten har endelig kommet til Norge, og alle audiofile hjerter gleder seg.

Da vi fikk pressemeldingen på tirsdag om at Qobuz endelig har kommet til Norge, hadde den en klar embargo til torsdag 15.4. kl. 13.00. Vi har som alltid i den type situasjoner forholdt oss lojalt til sperrefristen, men vi har registrert at mange medier har meldt denne nyheten allerede i et par dager. Nuvel…

Det som får hjertet til å gjøre et lite hopp samtidig som formiddagskaffen setter seg på tvers i halsen i det øyeblikket denne meldingen om Qobuz sin endelige ankomst ankommer innboksen, er at Qobuz tilbyr lossless HighRes, med de mulighetene dette gir. Vi har i likhet med mange andre vært positive til TIDAL sin støtte av MQA, som har gitt et alternativ til lossless 16/44,1.

Når nå Qobuz lanserer sin strømmetjeneste også i Norge som tilbyr lossless HighRes, er dette et nytt steg i hyggelig retning for oss som liker best mulig arbeidsvilkår for vårt kjære lydanlegg.

Vi har fått en avtale om et intervju med nøkkelpersoner i Qobuz, og vil komme tilbake med en utdypende artikkel basert på dette intervjuet, og på de første egenhendige erfaringene med Qobuz. I denne omgang overlater vi derfor mikrofonen til Qobuz via pressemeldingen.

 

Pressemelding fra Qobuz

Høykvalitets lydstrømming øker i popularitet:

Musikkstrømmetjenesten Qobuz lanserer i Norge

Qobuz er en musikkstrømme- og nedlastingstjeneste for høykvalitets musikk og

lanserer nå i Norge.

– Norge er velkjent for heavy metal-musikken sin. Den sterke lokale musikken i Norge er noe vi vil ta i betraktning når vi utvikler tjenesten vår og innholdet vi tilbyr, sier den franske nestlederen i Qobuz, Georges Fornay, og legger til:

– I Qobuz er vi opptatt av å få fram artistenes originale lydkvalitet. Vi ønsker å sørge for at fans kan lytte til sangene slik artistene mente at de skulle være – på den måten artistene selv hørte dem da de spilte dem. Ved å investere i høykvalitets musikk, investerer vi i å få fram artisters originale visjon, nemlig den versjonen av sangen de mente å lage.

Qobuz investerer i musikk-kvalitet og henvender seg til musikkelskere og såkalte «audiofile», som både krever høy lydkvalitet og en stor variasjon i musikktilbudet.

Plattformen er en hybrid mellom en strømme- og nedlastingstjeneste og tilbyr strømming, nedlasting og offline-lytting.

– Vi ønsker å spre musikkglede og er opptatt av det artistene skaper. Derfor tilbyr vi ikke bare tapsfrie musikkformater for å dele originalvisjonen til artistene, men vi deler også metadataene til hver sang. Da får du vite både komponistene og låtskriverne som er bak sangen, i tillegg til artisten, sier Fornay.

Verdens eneste som tilbyr høykvalitetsstrømming og -nedlasting

Qobuz er en pioner innen bransjen for høykvalitets lyd og har et omfattende bibliotek med «high resolution» (Hi-Res 24-bit opptil 192kHz) og Hi-Fi-musikk (FLAC 24-bit opptil 192kHz).

Sistnevnte er CD-kvalitet, også ofte kalt HiFi eller HD.

Strømmetjenesten var også blant de første musikkstrømmeplattformene som sluttet helt med lavkvalitetsformater, og den er verdens eneste tjeneste som tilbyr høykvalitetsstrømming og -nedlasting. Qobuz tilbyr ikke MP3-kvalitetsabonnementer, og de utsetter ikke abonnentene sine for reklame.

Grunnlagt i Frankrike i 2007

Qobuz sin historie begynte i 2007 da det gikk opp for franske Denis Thebaud og Yves Riesel at det man ofte hører er komprimerte lydfiler med store tap av data som følge av komprimeringen. Artistene, enten det er komponister, sangere eller musikere, mente egentlig at det de skapte skulle nytes i et naturlig, tapsfritt format, akkurat som når man hører musikk live. Når lyd blir komprimert, forsvinner veldig mye data, det vil si musikk. Thebaud og Riesel bestemte seg for å løse problemet ved å sette opp Qobuz, som i dag er en av de raskest voksende online musikktjenestene, og som nå utvider internasjonalt.

Om Qobuz

Qobuz ble grunnlagt i 2007 og har som misjon å tilby musikkelskere og «audiofile» en musikalsk opplevelse basert på utmerket lydkvalitet og innhold: 70 millioner lydspor, med et bredt utvalg av Hi-Res-spor samt 500 000 biografier, album-anmeldelser, intervjuer og lignende, valgt ut av et team av eksperter.

Qobuz er et kulturelt medium og tilbyr differensierte, eksklusive og banebrytende muligheter til å (gjen)oppdage artister og unge talenter med varierte musikkstiler, både lokale og internasjonale. Som en del av Qobuz’ ekspansjon har det redaksjonelle teamet introdusert mer enn 100 nye spillelister med lokale artister som er tilgjengelig for abonnenter over hele verden.

Qobuz er tilgjengelig i 18 land, inkludert Norge, Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Østerrike, Belgia, Spania, Frankrike, Irland, Italia, Luxembourg, Nederland, Storbritannia, Sveits, USA, Australia og New Zealand.

 • Styreleder og administrerende direktør: Denis Thébaud
 • Nestleder: Georges Fornay
 • Antall ansatte i Frankrike og resten av verden: 70+
 • Økning i omsetning siden forrige skattemessige år 2019-2020 (1 /04-31 / 03): +45,3%
 • Qobuz er tilgjengelig på PC, Mac, nettlesere og i iOS- og Android-apper.
 • Strømming: Hi-Fi (CD-kvalitet) og high resolution (Hi-Res), 24-bit frekvens – opptil 192kHz
 • Antall lydspor: Mer enn 70 millioner, inkludert den største samlingen med high-resolution
 • (Hi-Res)-referanser på markedet
 • Antall forhåndslagde spillelister: 15 000+
 • Kompatibel med de største Hi-Fi-merkevarene
 • Høy lydkvalitet og unik redaksjonell vinkling med mer enn 500 000 album-anmeldelser, inkludert 77 000 eksklusive versjoner, samt 130 000 biografier

For mer info: www.qobuz.com

Priser

Qobuz tilbyr flere ulike abonnementer:

Studio Premier / Studio Premier Family

Studio Premier gir tilgang til å strømme hele Qobuz-katalogen. Med Studio Premier Familyabonnementet kan familiemedlemmer i samme hjem dele opptil seks kontoer med ett abonnement.

 • Studio Premier – kr. 149.90 pr. mnd (totalt 1.799.99 fakturert årlig)
 • Studio Premier – kr. 199.99 pr. mnd
 • Studio Premier Family – kr. 291. pr. mnd (totalt kr. 3.499.99 fakturert årlig)
 • Studio Premier Family – kr. 349.99 pr. mnd

Studio Sublime / Studio Sublime Family

Studio Sublime gir tilgang til å strømme og kjøpe nedlastinger med eksklusive Studio Sublime-rabatter på Hi-Res-spor på opptil 60%. Med Studio Sublime Family-abonnementet kan familiemedlemmer i samme hjem dele opptil seks Qobuz-kontoer med ett abonnement.

 • Studio Sublime – kr. 208.30 pr mnd (totalt kr. 2.499.99 fakturert årlig)
 • Studio Sublime Family  - kr. 416.60 pr mnd (totalt kr. 4999.99 fakturert årlig)

Qobuz-appen er tilgjengelig for gratis nedlasting på Android, iOS eller ved å gå til qobuz.com.

 

Last modified on Monday, 19 July 2021 10:57
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Latest from Karl Erik Sylthe