Thursday, 16 July 2020 19:00

Xiaoomi med stor lansering av nyheter i sitt økosystem

Written by

I går hadde Xiaomi en stor digital lansering av 9 nye produkter i sitt Smart Home økosystem. Dette dreier seg i hovedsak om Lifestyleprodukter, med helt trådløse øreplugger, sportsklokke, TV-stick, EL-sparkesykler, og en ultimat gamingskjerm. I tillegg lanserte de tre mobiltelefoner i budsjettklassen.

Den kinesiske giganten Xiaomi har 10-års jubileum i år, og forbindes av mange kanskje først og fremst som en stor produsent av mobiltelefoner, og de er en av de virkelig store produsentene av smartmobiler. Men Xiaomi har et veldig mye større produktspekter enn smartmobiler. De har skapt et eget økosystem innen Smarthome, og smartmobilene er i kjernen. Smarthome produktene inneholder både en kolleksjon med husholdningsprodukter og produkter som sorterer innen underholdningssektoren. Den tredje sektoren er Lifestyleprodukter.

Det er en interessant trend i markedet at mobilprodusenter i økende grad satser på komplette økosystemer. Enten innen mobil- og datasektoren, eller som i Xiaomi sitt tilfelle i en langt større skala.


Fra venstre: Abi Go – Head of Product Marketing, Shou Zi Chew - President of International Xiaomi og Daniel Desjarlais – Senior Product Marketing Manager Xiaomi

Kveldens store produktlansering ble innledet av Shou Zi Chew – President of International Xiaomi. I tillegg til å fortelle om Xiaomi sine bragder snakket han overordnet om Smarthome, og de mulighetene som finnes innen automasjon av hjemmet. Og hovedbudskapet var at produktene snakker sammen – og dermed indirekte betydningen av et samordnet økosystem, styrt ved hjelp av Google Assist og Alexa. AIoT er en forkortelse som står for Artificial Intelligence of Things, og er et nøkkelbegrep i Xiaomi sitt Smarthome økosystem.

Første bolk med produktlanseringen gjaldt Lifestyleprodukter, og ble presentert av Abi Go – Head of Product Marketing, Xiaomi. Hun hadde 6 nye produkter å vise frem.

Mi True Wireless Earphones 2 Basic

Xiaomi hevder at de er verdens nest største produsent av helt trådløse øreplugger. Fra før har Xiaomi tre ulike modeller med helt trådløse øreplugger, og alle befinner seg i lav prisklasse under tusenlappen. Nå lanserer de en fjerde modell, og mange vil sette pris på at lading skjer via USB-C.

 

Mi True Wireless Earphones 2 Basic har disse nøkkelegenskapene:

·        14.2 mm Dynamic driver

·        Smart InEar Detection – slås automatisk av og på når du tar de inn og ut av øret.

·        Dual-mic Environmental Noise Cancellation

·        20  timer total batteritid – 5 timer på en enkel lading

·        USB-C lading

·        ¼ av prisen til et sett AirPods 2

 

Mi Band 5

Xiaomi er en av de store produsentene av treningsbånd, og Band 4 er produsentens forrige modell. Den blir nå erstattet av Mi Smart Band 5, og den største endringen er nok at displayet er økt fra 0,95  til 1,1 tommer. Du kan velge mellom 65 ulike display, og du kan gjøre egne tilpasninger i disse. Reimen kan leveres i 6 ulike farger.

Band 5 har 5 ATM klassifisering i vannmotstand. Ifølge Abi Go gjør dette at den er vanntett ned til 50 meter, og gjør den egnet til svømming, surfing og dusjing. Batteritiden holder opp til 14 dager. Dette er ganske fremragende, og er den samme batteritiden som Huawei sin smarte treningsklokke GT 2e holder under gitte betingelser, en klokke vi testet for kort tid siden

Etter utallige oppfordringer har ladingen fått en ny løsning på Mi Smart Band 5, og innebærer at du ikke lenger trenger å fjerne den fra båndet.

Smart Band 5 har fått 5 nye treningsmoduser. Vi snakker om Innendørs sykling, Elipsemaskin, Yoga, romaskin og hoppetau. Og for å si det sånn – jeg har en uhyre nær bekjent som umiddelbart ville fordypet seg i Yoga-programmet… Totalt antall treningsprogram er nå oppe i 11.

En ny PPG-sensor skal gjøre hjerte pulsen opp til 50% mer nøyaktig enn hos forgjengeren.

Søvndetektoren har også fått en oppgradering. Den har nå fått en registrering av REM-søvn. I tillegg får du kred for den korte middagsluren som vi alle vet å verdsette…

 

Stressmåling er også på plass i Band 5. Og Track your cykle er høyst relevant for ca. 50 % av befolkningen i riktig alder.

Camera Remote gjør at du kan fjernstyre kameraet på en Xiaomi mobil via Band 5.

Som et ledd i at skjermen har økt mens kabinettstørrelsen uendret har batterikapasiteten blitt redusert. Dette trenger ikke nødvendigvis å bety redusert batteritid, det er avhengig av prosessorens forbruk.

 

Mi Electric Scooter

Skal vi tro Xiaomi er de verdens største produsent av electric scooter, eller el-sparkesykler som vi kaller det i Norge. I går lanserte de to nye modeller.

Toppmodellen Mi Electric Scooter Pro 2 har doble bremsesystem, og er sammenleggbar for hendig transport og bæring i trapper. Motoreffekten er på 300 watt, noe som gir en toppfart på 25 km/t. Batteriet gir en kjørelengde på 45km.

Veil pris for Electric Scooter Pro 2 er kr. 6.990,-

Den noe rimeligere modellen Mi Electric Scooter 1S har en motor på 250 watt, og en rekkevidde på 30km. Også denne modellen har doble bremsesystem, og er sammenleggbar.

Veil pris for Electric Scooter 1S er kr. 4.990,-

 

Mi TV Stick

Xiaomi har allerede en konkurrent til Apple TV. Mi Box er Android-basert, og selges for omtrent halve prisen av Apple TV, og er 4k-kompatibel.

Nå får Mi Box selskap av en light-versjon. Mi TV Stick er omtrent på størrelse med en litt voksen minnepenn, eller Audioquest Dragonfly. Den er en komplett Android-TV, og er også kompatibel med Chromecast og Google Assist. Den støtter surroundformat fra Dolby og DTS, men det er ikke spesifisert hvilke. Med en medfølgende fjernkontroll er den hendig å ta med for å plugge inn i en hotell-TV. Oppløsning er begrenset til 1080p.

Spesifikasjonene for Mi TV Stick:

 • Bærbar Android-cast-enhet
 • 2K FHD + HDR
 • Google Assistant * og Chromecast innebygd
 • Bluetooth stemme fjernkontroll
 • Firekjerners CPU, 1 GB RAM + 8 GB lagring
 • Forhåndsinstallert og rask tilgangsknapp til Netflix
 • Støtter Dolby og DTS surroundlyd

Veil. pris for Mi TV Stick er kr. 449,-

 

Mi Curved Gaming Monitor 34

Hurtighet er i høysetet for gamere, og Mi sin nye kurvede 34 tommers gaming monitor har 144hZ refresh rate og 4ms responstid. 21:9 gjør skjermen ideell både for film og spill. Og i tillegg kan du dele skjermflaten i to og lage en to-skjermløsning for kontorarbeid.

Skjermoppløsningen på Mi Curved Gaming Monitor 34 er 3440×1440 UHD.

Xiaomi Redmi mobiltelefoner

Daniel Desjarlais – Senior Product Marketing Manager Xiaomi er en yngre herre med sans for ordspill. Han overtok scenen når turen var kommet til å presentere tre nye modeller i Xiaomi sin budsjettserie – Redmi. Den tidligere toppmodellen i Redmi-serien er Redmi 8, en mobil som har en veil. pris på 1.899,-.

I går ble det lansert tre nye modeller i Redmi-serien, alle basert på Android 10, med Xiaomi sitt skall MIUI 12 på toppen.

Redmi 9

Den nye toppmodellen i budsjettserien heter Redmi 9. Og her har Xiaomi forsøkt å toppe alt i den nye modellen som koster det samme som forgjengeren.

Skjermen har økt til 6,53 tommer, og har en oppløsning på 2340x1080 FHD+, 394 PPI. Kameraseksjonen har fire kameraer i tillegg til selfiekameraet på fronten.

Selv om kabinettet er laget i plast og skjermen dekket med Gorilla Glass 3, er det en imponerende spesifikasjoner på denne budsjettmodellen. Og så har den 3.5mm minijack hodetelefonutgang. Dette blir det vanskelig for konkurrentene å slå! 

Xiaomi Redmi 9 kommer i to versjoner, med 3+32GB eller 4+64GB.

Kortversjonen av spesifikasjonene til Redmi 9, 4+64GB

 • 6,53 "Full HD + skjerm
 • Helio G80-prosessor
 • 5020mAh batteri
 • 13MP + 8MP + 5MP + 2MP Fire kamera
 • 8MP foran kamera

Redmi 9 kommer i tre farger, Sunset Purple, Carbon Grey og Ocean Green.

Veil. pris for Redmi 9 4+64GB er kr. 1.899,-

Redmi 9C

Et hakk ned på rangstigen finner vi Redmi 9C. Her må du akseptere et display som bare har vanlig HD+, med en oppløsning på 1600x720. Antall kamera er redusert til 3 inklusiv dybdesensor, mens skjermstørrelsen fremdeles er på 6,53 tommer.

Redmi 9C kommer også i to versjoner, med 2+32GB eller 3+64GB.

Vi kjenner foreløpig ikke prisen på 9C, men basert på prisene i Euro er det nærliggende å anta at versjonen med 2+32GB ligger rund 70% av prisen til den største versjonen av Redmi 9, mens versjonen med 3+64GB minne trolig ligger en hundrelapp eller to høyere enn dette.

Redmi 9A

Den siste modellen er samtidig Xiaomi sin desidert rimeligste modell. Den kommer med et enkelt kamera, men har fremdeles et 6,53 tommers display i HD+. Redmi 9A kommer med 2+32GB minne /lagring

 

Du kan se hele lanseringen nedenfor, men anbefales å spole frem til 29 minutt ut i sendingen. Alt før dette er reklame som går i loop.

Les mer om produktene hos Xiaomi Norge

 

Last modified on Thursday, 16 July 2020 19:29
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Latest from Karl Erik Sylthe