Thursday, 20 February 2020 07:20

2go og 2yu 2 Hugo 2

Written by

Chord Electronic med nyskapende streamerkonfigurasjon. Og nei, det er ikke antall 2-tall i navnene vi sikter til.

Hugo 2 er en kompakt DAC fra Chord Electronics som opprinnelig ble lansert i 2014. Og i 2017 oppfølgeren Hugo 2 lansert i et litt mer kompakt kabinett, selv om det fremdeles er litt i grenseland å definere den som en lomme-DAC i den tradisjonelle betydningen. Men med sine 450 gram er det ikke vekten som er problemet.

Hugo 2 har en kapasitet på opp til 32bit/768kHz via mini-USB og doble hodetelefonutganger i tillegg til coax og optis digitalinnganger er det ikke fleksibiliteten det står på med Hugo 2. Det dne derimot mangler er en integrert streamerløsning.

 

2go

Det siste punktet løser Chord Electronics nå med streameren 2go. Denne kompakte enheten har begge de to egenskapene som mangler i Hugo 2 – en streamer og WiFi. Og på toppen av det hele tilbys 4TB med intern lagring, via kortplasser for2 stk. micro-SD kort, hver på 2 terrabyte.

Som trådløs løsning har 2go 2.4GHz Wi-Fi og A2DP Bluetooth. Dette er et supplement til kablet ethernet. Airplay støttes også. Chord Electronics legger vekt på at 2go har autoswitching mellom de trådløse inngangene ved innkommende signal.

Av strømmetjenester er TIDAL og Qobuz på plass sammen med nettradio. I tillegg jobbes det med Spotify som en oppdateringsløsning. For mange vil det være avgjørende at 2go støtter Roon.

Sammenkobling

Vi viftet i ingressen med nyskapende streamerkonfigurasjon. Og det er i sammenkoblingen med blant annet Hugo 2 denne nyskapingen ligger. For vi kan vel definere 2go som en modulær enhet, som ikke kan fungere alene. Den har ingen digitale utganger siden dens primære livsoppgave er å være koblet til en Hugo 2. Og dette skjer via en slags dockingsammenkobling, der en dobbel min-USB suppleres av en form for mekanisk låsing som Chord Electronics i første omgang ikke har redegjort for.

2yu

Men ikke alle eier en Hugo 2, men kanskje en annen god DAC. Da har de et problem med å få koblet streameren 2go til denne DACen, siden 2go ikke har noen konventsjonelle digitale utganger. Her kommer den andre nykommeren fra Chord Electronics stormende til som en redningsmann. Dette er et digitalt interface som har som eneste livsoppgave å serve en 2go med tilkobling til almuen. 2yu har en tilsvarende dockingløsning som Hugo 2, og kan dermed sammenkobles med 2go i en tilsvarende symbiose som 2go/Hugo 2.

 

Chord Electronics importeres til Norge AV Mono AS.

Les mer om Hugo 2 hos Chord Electronics

Les mer om 2go hos Chord Electronics

Les mer om 2yu hos Chord Electronics

 

Last modified on Thursday, 20 February 2020 16:02
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.