Thursday, 06 June 2019 18:39

AX - Ny budsjettserie fra Cambridge Audio

Written by

Cambridge Audio lanserer en ny budsjett-serie. AX-serien har to forsterkere, to CD-spillere og to Receivere.

For et drøyt år siden publiserte vi en nyhetsartikkel om Cambridge Audio sin jubilumsserie Edge. Denne gangen er det en ny serie i den motsatte enden av prisskalaen som blir lansert. AX-serien plasserer seg under den nest laveste CX-serien som kom for litt over fire år siden. AX-serien med sine seks klassisk utseende blir dermed den rimeligste budsjett-serien før man går over på Topaz-serien.

 

Cambridge Audio AXC25 og AXC35

Vi starter med de to CD-spillerne i den nye Serien. Det er foreløpig litt sparsomt med detaljer tilgjengelig, men de er begge utstyrt med samme DAC fra Cambridge Audio sin hoffleverandør av DAC-Chiper. Vi snakker om Wolfson WM8524, en chip som har vært på markedet en stund. Både AXC25 og AXC35 har en vekt på 4,3, noe som gjør at de assosieres like mye til mellomklassen som til budsjettklassen.

Den dyrere AXC35 har digitale utganger i tillegg til analoge, noe som gjør at den også kan benyttes som rent drivverk i kombinasjon med ekstern DAC.

 

Les mer om AXC25 hos Cambridge Audio

Les mer om AXC35 hos Cambridge Audio

 

Cambridge Audio AXA25 og AXA35

Dette er de to rene forsterkerne i serien. Den ene yter 2x25 watt i 8 ohm, mens den andre strekker seg opp i 35 watt. Og jeg har ikke tenkt å avsløre om det er AXA25 eller AXA35 som yter 35 watt.

Fire analoge innganger + en minijack-inngang i fronten gjelder for begge modellene. Men platespillerinngang for MM-PUer får du bare på den største av de to.

En matchvekt på hhv 5,1 og 5,6 kg understerker at dette er lettvekts forsterkere.

 

Les mer om AXA25 hos Cambridge Audio

Les mer om AXA35 hos Cambridge Audio

 

Cambridge Audio AXR85 og AXR100

Det er også to receivere i denne nye serien. Og ja, vi snakker om FM/AM. Verden består åpenbart av flere nasjoner enn Norge med sitt DAB-enevelde. Men disse to modellene er ikke nødvendgvis uinteressante på det norske markedet av den grunn. For som modellnavnene antyder er det en helt annen pondus i forsterkerne på disse modellene, med effekt på hhv 85 og 100 watt i 8 ohm på AXR85 og AXR100. Og dette er moderne forsterkere med DACer og digitale innganger, i tillegg til at de har en Bluetooth-mottaker.

 

Les mer om AXR85 hos Cambridge Audio

Les mer om AXR100 hos Cambridge Audio

 

HiFi-freaks selger Cambridge Audio til Norge

Last modified on Thursday, 06 June 2019 18:52
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.