Saturday, 06 June 2020 15:38

Concentro S 509 – ny modell i Elac sin flaggskipserie

Written by

Elac lanserer en ny høyttalermodell Concentro-serien. S 509 fyller mellomrommet mellom minstemann i serien og den langt mer påkostede Concentro M.

Elac har holdt på med lyd i nesten et århundre. Selskapet Electroacustic GmbH ble grunnlagt i Kiel helt nord i Tyskland i 1926, og har befestet seg som en markant HiFi-produsent. Det er nok høyttalerproduksjonen de er aller mest kjent for, men har også en serie med elektronikk. Forsterkere og streamere. Og så må vi ikke glemme Miracord, platespillerserien som har røtter helt tilbake fra selskapets start.

For fem år siden opprettet Elac et designsenter i USA, og de nye Debutmodellene som ble utviklet der har fått mye positiv oppmerksomhet som budsjetthøyttalere med spesielt god valuta.

Elac Concentro S 509

Men dagens nykommer befinner seg i den helt motsatte enden av Elac sitt høyttalerhierarki. Concentro er flaggskipserien til Elac, og toppmodellen strekker seg halvveis opp mot et syvsifret beløp. Elac Concentro går inn som en større bror til minstemann i Concentro-serien, og har designmessig sterkt slektskap til S 507.

Bestykning

Som seriens navn antyder består hele serien av modeller med Dual Concetric konstruksjoner, og dette er en 4-veis konstruksjon. Det er Elac sin JET-5c diskant som sitter i kjernen av DC-elementene. Utenpå denne er det en 130mm driver med aluminiummembran som betjener øvre del av mellomtonespekteret. 

En 180mm driver spiller i området mellom 120 og 400Hz, mens 4 stk. sidemonterte 180mm longthrow basselementer spiller under 120Hz.

Følsomhet er oppgitt til 88dB.

Design

Også S 509 har elegant og ikke minst karakterfullt design, med sin kurvede frontbaffel og høyhælede sko. Den fås i tre ulike overflatekvaliteter - Black High Gloss, White High Gloss, Walnut High Gloss.

 

Elac importeres til Norge av NMCS

Les mer om Concentro S 509 hos Elac

 

Last modified on Wednesday, 27 January 2021 20:19
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Latest from Karl Erik Sylthe