onsdag, 28 juni 2023 10:53

800-serie Signature - B&W strekker seg enda lenger

Skrevet av

 

Bowers & Wilkins sin 800-serie er allerede solid befestet som det ypperste denne engelske produsenten kan produsere. Og med 800 Signature tar de to av modellene enda et steg videre.

Bowers & Wilkins har ikke for vane å slenge rundt seg med Signature-modeller i utrengsmål, men reserverer det for det de mener er de sjeldne og radikalt oppgraderte versjonene av sine konvensjonelle høyttalere og teknologier. Siden merket ble grunnlagt i 1966, har bare syv serier med høyttalere båret det prestisjetunge signaturmerket, som illustrerer at dette henger høyt. Den første Signaturemodellen kom i 1991, med Silver Signature - en hyllest til grunnleggeren John  Bowers som da gikk bort.

Denne gangen har B&W tatt for seg to av modellene i 800-serien, som har resultert i 801 D4 Signature og 805 D4 Signature. Og det er slett ikke bare en kosmetisk finsliping disse to høyttalermodellene har blitt gjenstand for. B&W har også tatt for seg en del områder der utførelsen har blitt perfeksjonert, noe de også mener har gitt utslag i vesentlige lydforbedringer. Produsenten mener at B&W 801 D4 Signature og B&W 805 D4 Signature nå må betraktes som de nye flaggskipene i selskapets portefølje.

B&W 801 D4 Signature

Den største modellen i den nye Signature-serien er 801 D4 Signature, og bygger på spesifikasjonene til den ikoniske 801 D4 som blant annet er å finne i Abbey Road Studios. Basert på merkets Diamond Dome-diskant og Continuum™ Cone FST™ mellomtonedrivenhet, er 801 D4 Signature supplert med kraftige doble 250 mm Aerofoil Cone bassdrivere med oppgraderte og forbedrede magneter til motorsystemene i forhold til 801 D4-modellen. Oppgraderingene til Signaturemodellen inkluderer også en forbedret aluminium i topplaten under Turbine Head mellomtone kabinettet. Denne nye designen bruker ifølge produsenten en ny optimalisert skjelettstruktur og nøye plassert dempemateriale for å redusere uønsket resonans fra toppen av kabinettet betydelig. Resultatet hevdes å være enda mer gjennomsiktighet i mellomtonen og åpenhet sammenlignet med ytelsen til 801 D4.

Portutgangen på 801 D4 Signature har fått tilsvarende betydelige oppgraderinger. Den er nå støpt av aluminium, noe som skal skape en stivere og roligere struktur som er mindre utsatt for uønsket portstøy. I kombinasjon med de oppdaterte Aerofoil kjegle-bassdriverne hevdes dette å resultere i enda renere, lavere forvrengning og mer nøyaktig bass.

Som med alle Signature-modeller gjennom årene, drar 801 D4 Signature nytte av forsiktige oppgraderinger til delefilteret, med ambisjoner om å ytterligere å øke gjennomsiktigheten med nye og oppgraderte bypass-kondensatorer for hvert element i enheten. Til slutt introduserer 801 D4 Signature en ny FEA-optimalisert design av diskantgrillnett som bygger på gjennomsiktigheten som tilbys av eksisterende Bowers & Wilkins-høyttalere. Det nye nettverket skal ifølge B&W gi en ny overlegen blanding av gjennomsiktighet og stivhet, slik at enda mer energi fra Diamond Dome-diskanthøyttaleren slippes inn i rommet, samtidig som membranen beskyttes mot uønsket skade.

B&W 805 D4 Signature

B&W sin ambisjon med 805 D4 Signature uttrykkes å være å bringe nye standarder for ytelse og kapasitet i en mindre, mer romvennlig formfaktor enn sin mektige søsken. Som med den større 801 D4 Signature-modellen, inkluderer 805 D4 Signature også et helt nytt grillnett for mer åpenhet og gjennomsiktighet pluss et oppgradert delefilter med nye bypass-kondensatorer. I tillegg har et helt nytt bass-/mellomtonemotorsystem oppgradert ytelse fra 165 mm driveren, noe B&W hevder sikrer både en renere levering gjennom mellomtonen og mer utvidet bass. Til slutt har den mekaniske revisjoner av topplaten i aluminium for å redusere uønsket støy og vibrasjoner fra strukturen ytterligere.

Eksklusiv overflatebehandling og fargevalg

For å kunne identifisere deres prestisjefylte posisjon i Bowers & Wilkins-porteføljen, er både 801 D4 Signature og 805 D4 Signature kun tilgjengelig i to eksklusive nye finisher. Midnight Blue Metallic-malingen er det samme som tilbys på den ikoniske Nautilus-høyttaleren som vi skrev om tidligere i vår, med totalt elleve strøk maling og lakk som er maskinpolert til en skinnende og skinnende finish. Eksklusive herdetider er malingspåføringsprosessen alene i overkant av 18 timers arbeid. Midnight Blue Metallic-høyttalerne feires videre med en skreddersydd blå Leather by Connolly-trim på topplaten, et skinn fra samme produsent som Rolls Royce velger i sine biler.

Alternativt kan begge modellene kjøpes i en eksepsjonell California Burl Gloss trefinér, med unik trefigurering og en luksuriøs høyglansfinish trimmet i svart skinn av Connolly. Trefineren er bærekraftig hentet fra den italienske spesialisten ALPI. Inkludert ikke mindre enn fjorten strøk lakk og flere slipeprosesser, er den totale sluttiden for en enkelt 801 D4 Signature i California Burl Gloss i overkant av 24 timer.

Som med alle Signature-høyttalere gjennom flere tiår, betrakter produsenten begge de nye 800-serie Signature-modellene som den perfekte utførelsen av Bowers & Wilkins sin produktfilosofi.

Dave Sheen, Brand President i Bowers & Wilkins, sa følgende om lanseringen:

«800 Series Signature representerer sammenkomsten av alle på tvers av Bowers & Wilkins-merket, fra våre kolleger innen produksjon til våre ingeniørteam i verdensklasse innen forskning og utvikling, for å produsere de aller beste høyttalerne vi noensinne har laget. Jeg er utrolig stolt av den kollektive innsatsen som har gått med til å produsere de nye 800-serien Signature-modellene, og jeg kan ikke vente med å høre hva både anmeldere og kundene våre gjør av dem.»

Tilgjengelighet og pris

800 Series Signature er tilgjengelig internasjonalt fra 28. juni fra utvalgte forhandlere, og er tilgjengelig i to spesialutførelser - Midnight Blue Metallic og California Burl Gloss.

Veil pris i Norge for W&W 801 D4 Signature er NOK 579.996,-
Veil pris i Norge for W&W 805 D4 Signature er NOK 139.996,-

 

B&W importeres til Norge av HiFi klubben

Les mer om 801 D4 Signature hos Bowers & Wilkins
Les mer om 805 D4 Signature hos Bowers & Wilkins

 

Sist redigert onsdag, 28 juni 2023 11:16
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Beslektede artikler