mandag, 07 desember 2020 16:52

Forza Anniversary Edition – Estelon sine nestkommanderende i jubileumsklær

Skrevet av

Estiske Estelon fortsetter å feire sitt 10 års jubileum. Flaggskipmodellen Forza får sin Anniversary Edition.

For en drøy måned siden lanserte Estelon sin MkII av Classics-serien i forbindelse med at de feirer sitt 10-ås jubileum. Vi skrev om denne nye serien her.

Nå har turen kommet til en av de desiderte flaggskipmodellene. Forza ble opprinnelig lansert våren 2019, og de første parene ble sendt til Estelon sin forhandler Squarewave Audio i Hong Kong i mars. De ble ellers behørig introdusert på Shanghai Show i April og på Munich High End Show i Mai 2019.

Forza er en modell der konstruksjonen er nedskalert fra den ultimate flaggskipmodellen Estelon Extreme til inntil 2,2 mill.

Estelon Forza Anniversary Edition.

Denne eksklusive jubileumsmodellen Forza Anniversary Edition blir bare produsert som 10 par, og har en finish i Blach Pearl Gloss, og suppleres med detaljer i gull. På panelet for høyttalerterminalene finner du designeren Alfred Vassilkov sin signatur.

Estelon Forza er i utgangspunktet en 4-veiskonstruksjon der hver høyttaler veier 150 kg og rager nesten 1,7 meter over gulvet. Den har to 250 dypbasselementer i aluminium sandwich som ifølge produsenten er i stand til å produsere ekstremt dyp og presis bass, mens bassområdet også får støtte fra en 190mm mellombass. Også den i Aluminium-sandwich. Mellomtonen betjenes av en 168mm driver med keramisk membran som er ultralett og stiv, noe som skal tillate at mellomtonen blir gjengitt uten farging eller forvrengning. Den skal også ha en lineær frekvensrespons.

Diskantdriveren er en 25mm diamantdiskant som også er å finne i dashbordet på en Bugatti Chiron. Den har en frekvensgang som strekker seg helt opp til 60 kHz, og skal angivelig være forvrengningsfri i det menneskelige hørselsområdet.

Estelon Forza har en særdeles skulpturell fasong. Men i likhet med resten av sortimentet til Estelon er ikke designet primært estetisk begrunnet. For de myke kurvene i kabinettet eliminerer refleksjon og diffraksjon, mens frekvenskarakteristikken i spredningen hevdes å beholdes rett og lineær i et bredt spekter. Dette bidrar til å gi en bred sweetspot.

Kombinasjonen av kurvede kabinettvegger og oppdelte innvendige kammer skal eliminere kabinettvibrasjoner. Intensjonen Estelon hevder de har oppnådd med dette er en lydgjengivelse fri for kabinettlyd, der musikken bare kommer fra driverne.

Produsenten sine spesifikasjoner for Estelon Forza Anniversary Edition:

 • Type: 4-way sealed box
 • Woofer: 2 x 250 mm CELL Aluminium Sandwich Accuton  (custom design)
 • Mid Woofer: 190 mm CELL Aluminium Sandwich Accuton (custom design)
 • Midrange: 168 mm CELL Ceramic Accuton
 • Tweeter: 25 mm CELL Diamond Accuton
 • Internal Wiring: Kubala-Sosna
 • Frequency Response: 25 – 60 000 Hz
 • Power Rating: 400 W
 • Min Amplifier Power: 20 W
 • Nominal Impedance: 3 Ohm (min 2,0 Ohm at 42 and 110 Hz)
 • Sensitivity: 90 dB/2.83 V

 

Prisen for Estelon Forza Anniversary Edition er satt til 1.475.000,-.

Forza er planlagt å bli vist første kvartal i 2021 i Acoustic Tuning sine nyåpnede Showroom i Sorgenfriveien i Trondheim.

Les mer om Estelon hos Acoustic Tuning

Les mer om Forza Anniversary Edition hos Estelon

Sist redigert tirsdag, 08 desember 2020 06:49
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.