søndag, 07 juni 2020 12:10

Polk Audio viser frem nye lydplanker for 2020

Skrevet av

Polk Audio har presentert kolleksjonen av lydplanker for 2020. Og her finner vi to nyheter som produsenten hevder gir ekstra god valuta for et moderat beløp.

Umiddelbart i etterkant av at Sound United presenterte Denon sine AV-nyheter for 2020 den 4. juni i år var det Polk Audio sin tur. Og i denne bolken var det en gammel kjenning fra et pressetreff i København i 2009 som sto for. Achim Schulz var den gangen Produkt Markedsføringssjef for Denon i Europa, og hadde en åpenbar høy teknisk kompetanse også da. Nå er han Senior Product Manager Sound United Europe, og har spesielt fokus på lydplanker. Med seg i kulissene hadde han Roland, også han fra Sound United.

Polk Audio er ellers et amerikansk selskap som ble startet i 1972, og var tidlig ute med lydplanker og subwoofere. Men de er nok størst på hjemmemarkedet i USA.

Polk Lydplanker

Polk Audio sine lydplanker er delt i to hovedgrupper, der MagniFi er den mest påkostede. Men også her befinner vi oss i et moderat prisnivå. Og dette harmonerer med det Schulz legger frem som Polk Audio sin ambisjon – eksepsjonell ytelse til en moderat pris.

Og så har vi Signa-serien, der det allerede hadde versert rykter om en ny modell før denne presentasjonen. Dette er Polk Audio sin innstegsserie.

Fra før finner vi disse modellene i Magnifi-seksjonen:

o   MagniFi MAX – 699 Euro

o   MagniFi SR – 799 Euro

o   MagniFi Mini – 399 Euro

I Signa-serien finnes disse modellene fra før:

o   Signa S2 – 249 Euro

o   Signa Solo – 179 Euro

Polk Signa 3

Signa 3 er den rimeligste av nykommerne, og får en pris i Europa på 299 Euro. Den vil gå inn som toppmodellen i Signa-serien, og har en rekke forbedringer over den forrige toppmodellen i Signa-serien S2. Signa S3 har en lysere farge enn tidligere modeller, som ifølge Schulz gir en mer moderne touch, og dessuten blir ikke støv like eksponert.

Men det er selvfølgelig de tekniske og lydlige kvalitetene som er de viktigste, og en trådløs Sub er det første Achim fremhever. HDMI ARC gir enkel tilkobling til TV, og med Any Remote kan lydplanken tilpasses hvilken som helt TV-fjernkontroll.

Innebygget Google Chromecast var likevel Achim Schulz sin hovedattraksjon for denne lydplanken, og han mener at i dette prissegmentet er det et sjeldent innslag. Chromecast gir mulighet for stemmestyring, via mobil, smartklokke eller Polk Assist Smart Speaker med innebygget Google Assist. I tillegg gir Chromecast mulighet for et trådløst multiromsystem via WiFi.

Achim Schulz viste frem en foil der han sammenlignet Signa 3 med konkurrenter fra fem av de argeste konkurrentene - Panasonic, Sony, Samsung, Yamaha og JBL. Han sier at det vanligvis er vanskelig å slå «The TV Guys», men mener at Signa 3 ligger sterkt an i forhold til konkurrentene.

Signa 3 er et 2.1-system, der du i selve planken finner 2x 2veis mid+tweeter. Den medfølgende trådløse bassen sørger for de laveste oktavene, i den grad en såpass liten sub kan strekke seg ned til dypbass. Men selv med denne tross alt begrensede bestykningen er Signa 3 i stand til å gjengi 5.1 Dolby Surround ved hjelp av virtuell lydteknologi.

Polk Audio har også et patentert system for stemmejustering, og dette har funnet plass i Signa 3.

MagniFi 2

Den andre nyheten blant Polk sine lydplanker er MagniFi 2. Og i motsetning til Signa 2 som vi har ant konturene av den siste måneden er dette et system vi ikke har sett komme.

MagniFi 2 plasser seg med en prislapp i Europa på 549 Euro i midten av denne toppserien fra Polk, bak MagniFi MAX til 699 Euro og MagniFi SR – 799 Euro. Her er det en 8-tommers trådløs subwoofer i bassen. Og i tillegg til at vi må forvente at den strekker seg dypere enn Suben i Signa 3, har den en mer skulpturell fremtoning. Schulz har ellers gode forventninger til at MagniFi 2 sitt design skal treffe godt i markedet, og han avslørte også at den vil danne skole for oppgraderte modeller som kommer i 2021, deriblant en ny MagniFi Mini.

MagniFi 2 har gode tilkoblingsmuligheter, med HDMI ARC + 3x HDMI + 1x optisk. Any Remote og Google Chromecast er selvfølgelig på plass også på dette systemet.

Immersive 5.1 Dolby Surround / DTS Surround håndteres av MagniFi 2, og ved hjelp av Virtual Height og SDA lover Achim en opplevelse av 3d-lyd.

Les mer om lydplankene hos Polk Audio

 

 

Sist redigert lørdag, 21 mai 2022 08:14
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.