torsdag, 14 mai 2020 16:48

Beosound A1 2nd gen – fornyelse på mange plan fra Bang & Olufsen

Skrevet av

Bang & Olufsen lanserer en ny generasjon av Beosound A1. Her finner vi en rekke forbedringer. Og et nytt navn.

For en måned siden presenterte vi testen av Bang & Olufsen Beoplay A1. Det var et svært hyggelig bekjentskap, både hva lyd og estetikk angår. Dette var en spesialutgave i B&O sin Contrast Collection, en serie som inneholder spesialversjoner av A9, Edge, Beosound 1, Beosound 2, H9 og A1.

Fra Beoplay til Beosound

I dag melder B&O om at de lanserer Beosound A1 2nd gen. Og det første vi legge merke til er at denne kompakte høyttaleren har endret familietilhørighet. Det som tidligere var Beoplay A1 har nå skiftet til Beosound A1. Beosound-serien har til nå bestått av produkter i høyere prisklasser enn det Beoplay normalt befinner seg, og vi får opplyst at dette skiftet har sammenheng med B&O sin nye navnestrategi. Fremtiden vil vise om det kommer flere navneendringer som følge av denne strategien.

Beosound A1 2nd gen

Før vi går løs på de reelle forbedringene på Beosound A1 2nd gen kan vi se på de mer subtile forandringene. Et litt slankere design er i realiteten en reduksjon av tykkelsen på 1 mm, men drar likevel i riktig retning, og får følge av en vektreduksjon på 5%. Og så må vi ta med at Boesound A1 2nd gen. fremdeles er designet av Cecilie Manz Studio, sentralt i København.

Bang & Olufsen legger stor vekt på at Beosound A1 er verdens første rene blåtannhøyttaler som har støtte for Alexa. Det er kjekt hvis du ønsker å snakke den til rette.

Og så teller det mye at A1 2nd generation er det første produktet fra B&O som er helt støv og vanntett. Beosound A1 er sertifisert til IP67, noe som innebærer at den tåler vann ned til 1 meters dybde i inntil 30 minutt. Så hvis du har tenkt å miste den ut i bassenget, vil det helst gå bra. Men pass på at du mister den i den grunne enden av bassenget, og hent den opp igjen før det har gått en halvtime!

Det ligger også til rette for forbedret lydkvalitet, takket være at Beosound A1 støtter AAC og aptX. Og Bluetooth-kommunikasjonen skjer nå via 5.1, mens forgjengeren hadde Bluetooth 4.2. Denne forbedringen skal sikre god og stabil lydoverføring. Paring skjer via Microsoft Swift Pair and Google Fast Pair

Og utstyrt med 3 mikrofoner legges det til rette for at høyttaleren har gode karrieremuligheter på jobb hvis den blir satt til oppgaven å tjene som konferansetelefon.

Batteritiden skal være forbedret. Nå lover B&O opp til 18 timer ved typiske lydnivå, og 41 timer ved lavt nivå.

Det eneste ankepunktet vi hadde i testen var at knappene var litt lite intuitive, i hvert fall før vi fikk tenkt oss om. Dette har Bang & Olufsen gjort noe med på den nye modellen. Knappene har blitt større, og fått tydeligere merking. De har også fått en mer konsentrert plassering, samlet ved festet til lærstroppen. Også taktil feedback har blitt forbedret.

Beosound A1 2nd gen fås i fargene Grey mist og Black Anthracite

Veil pris i Norge er kr. 3.000,-

Les mer om Beosound A1 2nd gen hos Bang & Olufsen

Sist redigert mandag, 31 august 2020 08:00
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Beslektede artikler