lørdag, 19 februar 2022 10:21

Beoplay Portal PC PS – ny oppgradert hodetelefonmodell med gamingtilbøyeligheter

Skrevet av

Bang & Olufsen har laget en oppdatert utgave av Beoplay Portal – den nye trådløse hodetelefonen med gaming-tilbøyeligheter som ble lansert våren 2021. Den nye utgaven heter fremdeles Portal, men har blant annet utvidet funksjonalitet.

Da Beoplay Portal ble lansert omtrent samtidig med Beoplay HX rundt påsketider 2021 sikret vi oss en testrunde med Portal, en kanskje enda mer nyskapende modell enn den eksklusive jubileumsmodellen H95. Og nyvinningen med Portal ligger på flere plan, der Designed for Xbox er den mest dominerende. B&O hadde inngått et partnerskap med Microsoft om å utvikle audioløsninger spesielt tilpasset Xbox, inklusiv Designed for Xbox funksjonalitet som hadde som formål å sikre sømløs tilkobling og forbedret brukeropplevelse.

Og Xbox Wireless er den kanskje mest interessante delen av dette konseptet, ikke minst for oss audiofile som risikerer å få sjelefred og nattesøvn lettere forstyrret av vissheten om at enhver variant av Bluetooth er lossy, også aptX HD. Xbox Wireless er oss bekjent verdens første tapsfrie protokoll for overføring av lyd til hodetelefoner. Men også Integrering av Dolby Atmos er en spennende nyvinning, og det samme gjelder for digital kablet lydoverføring via USB-C. Dette har vi forså vidt unntaksvis opplevd tidligere, men ikke fra B&O.

Og det viktigste av alt er selvfølgelig at Portal sett fra vårt ståsted egentlig ikke er gaming-hodetelefoner, men gode HiFi-hodetelefoner med gaming som tilleggskompetanse, noe vår test i fjor poengterte.

Beoplay Portal PC PS

Når Bang & Olufsen nå lanserer en ny Portal-modell er dette versjon som er spisset mot å samarbeide med PC og Playstation, sistnevnte primært i form av PS4 og PS5. Og det er to virkemidler som tas i bruk for å oppnå dette. I tillegg til endret software i forhold til forrige utgave av Beoplay Portal, har B&O også utviklet en svært kompakt USB-C-dongle som følger med den nye versjonen. Denne skal sikre trådløs forbindelse mellom PC og Portal. Også en USB-A til USB-C adapter bidrar til å sikre smidige forbindelser. De fysiske egenskapene med Portal er etter det vi forstår uendret fra den opprinnelige portal.

Dual Audio strømming

Den nye Beoplay Portal-modellen tilbyr trådløs 2.4GHz-tilkobling for PC og PlayStation, som B&O mener gjør den til det ultimate lydproduktet på tvers av konsoller. Ny Beoplay Portal har dual-audio-strømming som gjør at hodetelefonen er designet for enkel og sofistikert tilkobling, enten det er snakk om gaming, å høre på musikk, eller å ringe. Bang & Olufsen hevder at introduksjonen av den nye trådløse tilkoblings-donglen gir raskere tilkobling på tvers av PC, PlayStation eller andre USB-C-enheter, med sømløse overganger mellom trådløst og kablet bruk.

Utvidet batteritid

Nye Portal har fått en kraftig utvidet batteritid i forhold til forgjengeren. Med Bluetooth er batteritiden økt fra 24 til 42 timer, mens trådløs gaming med ANC er økt fra 12 til 19 timer.

Beoplay Portal har fremdeles Bluetooth 5.1, og tilgjengelige kodeker er SBC, AAC og aptX Adaptive

Lyden av nye Portal

Hvordan lyden er på den nye versjonen kommer vi tilbake til i en test om en stund, men vi har forventninger om at den er på nivå med det vi opplevde i testen av Xbox-versjonen med to spesiallagde 40mm-drivere med neodymiumagneter. Det vil selvfølgelig også være spennende å oppleve lyden via den trådløse 2.4GHz-tilkoblingen.

Farger, tilgjengelighet og pris

Bang & Olufsen opplyser at Beoplay Portal PC PS vil være tilgjengelig i fargene Black Anthracite, Grey Mist og Navy globalt hos Bang & Olufsen online, og i utvalgte utsalgssteder fra og med 17. februar, til NOK 5,399,-.

Les mer om Beoplay Portal PC PS hos Bang & Olufsen

Sist redigert søndag, 20 februar 2022 13:10
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.