tirsdag, 02 november 2021 20:39

Dan D’Agostino Relentless Preamplifier - tidenes heftigste forforsterker?

Skrevet av

Dan D’Agostino Master Audio Systems har lansert en ny flaggskipforforsterker som naturlig makker til monoblokkene Relentless Mono Amplifier. Relentless Preamplifier later til å være like nådeløst kompromissløs som sine monoblokkmakkere.

Relentless Mono Amplifiers ble lansert våren 2018, og mitt første møte med dem var i et oppsett sammen med Sonus Faber Lilium i Munchen i 2019. På det tidspunktet ble de kombinert med en Momentum Preamplifier som forforsterker, siden det den gang ikke var konstruert en forforsterker i den nye flaggskipserien Relentless enda.

Relentless Preamplifier

Forforsterkeren kommer nå, men egentlig er det misvisende å kalle det en forforsterker, for dette er to monoblokk-forforsterkere med en tilhørende separat strømforsyning – altså et forforsterkerkonsept fordelt på tre kabinett.

Strømforsyningen er plassert mellom de to mono forforsterkerkabinettene, og har omfattende elektrisk og magnetisk skjerming for å holde utstrålt interferens vekke fra forforsterkerkretsene. Strømmen til forforsterkertrinnene kommer fra to 150 VA ringkjernetrafoer, der den ene er for analoge kretser og en for digital- og kontrollkretser. Produsenten hevder at denne forforsterkeren har like kraftig strømforsyning som mange effektforsterkere, og det later til å stemme.

Og forbindelsen mellom strømforsyningen skjer på en unik og elegant måte, gjennom en spesiell forbindelse i enhetene sine sokler.

Eksperimentelle inngangstrinn

Inngangstrinnet i hver mono-forforsterker er resultatet av et designeksperiment for en krets som ikke hadde blitt brukt i noen tidligere D’Agostino-forforsterker. Som en del av utviklingen ble en versjon testet i den tidligere omtalte eksisterende Momentum Preamplifier.

Dan D`Agostino forteller at de positive resultatene førte direkte til lanseringen av Momentum HD Preamplifier. Derfra ble denne ideen rendyrket, og Relentless Preamplifier var et faktum.

Lydkretstopologien starter med et helt unikt nytt diskret differensial FET-inngangstrinn med en spenningsinngangssignalkapasitet på 30 volt. Med en inngangsimpedans på over 1 MOhm hevder produsenten at inngangen til Relentless Preamplifier er immun mot kilderelaterte elektriske problemer.

Volumkontroll

Produsenten sier blant annet dette om volumkontrollen:

Dan D`Agostino Volumkontrollkretser blir ofte oversett, om ikke aktivt minimert, i forforsterkerdesign. Dette er ikke tilfellet i Relentless Preamplifier. Hver volumkontroll er konstruert ved hjelp av 14 separate metallkomponenter som sikrer den jevneste responsen og kontrollen av militær-grade, høylinearitet solid-state-brytere og diskrete presisjonsmotstander som brukes i volumkretsen. Båndbredden og transientresponsen til Relentless Preamplifier er fullstendig upåvirket av voluminnstillingen. Som et resultat av dette høres høye frekvenser spesielt jevnt og utvidet ut, og musikk kommer ut av "svart" stillhet.

 

Fjernkontroll

Det ville vært en gedigen nedtur med en ordinær fjernkontroll til denne forforsterkeren fra Dan D`Agostin. Men produsenten svikter selvfølgelig ikke på dette punktet heller – fjernkontrollen står i stil med resten av forforsterkerriggen.

Digital modul

Relentless Preamplifier er den første D’Agostino-forforsterkeren som tilbyr en valgfri Digital Sound Module (DSM). Denne modulen legger til tilkoblingsmuligheter for eldre kilder, USB-funksjonalitet og streaming. DSM legger til SPDIF koaksial, optisk, USB-A og RJ-45 og Wi-Fi nettverksinnganger. For latency-fri avspilling av høyoppløselig nettverksinnhold støttes 10/100/1000 Gigabit Ethernet. Tilpassede apper for iOS-enheter gir enkel kontroll over musikksamlinger, strømmeinnhold og enhetskontroll.

Abonnementsstrømmetjenestene TIDAL, Qobuz og Spotify er innebygd i appen. Med MQA-innkodede musikkfiler er MQA-dekoding standard. I tillegg er Roon Music Management også tilgjengelig som et alternativt musikkadministrasjonsprogram. Helt isolert fra de analoge kretsene, er DSM plassert i strømforsyningen/kontrollchassiset.

Ved å integrere separate kretskort er kjerneelementet et par DACer konfigurert i differensialmodus med hver konfigurert til å håndtere de positive og negative signalene for hver kanal. PCM-signaler opp til 32 bit/384 KHz og DSD-signaler opp til DSD256 (11.2MHz) støttes. Den analoge delen av en DAC har en betydelig innvirkning på resultatet, og interne balanserte tilkoblinger fører det endelige analoge signalet til tilkoblingsføttene og videre til hvert lydchassis. Herfra utnytter det analoge musikksignalet de analoge kretsene i de tre chassisene til Relentless Preamplifier.

Pris i Norge for Dan D`Agostino Dan D`Agostino Relentless Preamplifier: kr 1.790.000.- 

Pris i Norge for Digital-modul: kr 179.000.- 

Dan D`Agostino forhandles i Norge av Acoustic Tuning AS

Les mer om Relentless Preamplifier hos Dan D`Agostino

 

Sist redigert tirsdag, 02 november 2021 21:32
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.