onsdag, 31 mars 2021 11:22

Beoplay Portal – B&O sine aller første hodetelefoner for gaming

Skrevet av

I går lanserte Bang & Olufsen hodetelefonene Beoplay Portal. Og til tross for at de til forveksling ser ut til å være identiske med forrige ukes nyskapning fra Struer, er dette en ny modell med andre egenskaper.

Sist torsdag skrev vi om Beoplay sin siste kreasjon HX, eller H10 blant venner. Og rent bortsett fra at B&O har droppet de taktile sporene på touchplaten er det vanskelig å oppdage visuelle forskjellen på Beoplay  HX og Beoplay Portal fra utsiden. Og da ser vi selvfølgelig bort fra at to av tre tilgjengelige fargene på HX og Portal er forskjellige.

Men Mens Beoplay HX har en vanlig brukerprofil, beregnet for kunder som er opptatt av å betale litt ekstra for å kunne kombinere god lyd med utsøkt design og finish, er Beoplay Portal utviklet for gamere. Eller som B&O sier det: Engineered for gaming. Designed for life.

Xbox Wireless

En av de viktigste egenskapene i Beoplay Portal og som skiller disse hodetelefonene fra HX og alle andre hodetelefoner fra B&O, er at de i tillegg til mulighet for kablet lydoverføring og overføring via Bluetooth 5.1 med kodekene SBC, AAC og aptX Adaptive ble utviklet som en del av Designed for Xbox-programmet, og kan kobles sømløst til Xbox Series X|S og Xbox One-konsoller via Xbox Wireless-protokollen.

Dette er en lydoverføringsprotokoll som gir ekstra lav latency, et element som er ekstra viktig for gaming. Xbox Wireless er en overføringsprotokoll som benytter 2,4GHz forbindelse og gir en lydoverføring som angivelig også er Lossless.

Dolby Atmos for headphones

En annen viktig egenskap med Beoplay Portal som skiller disse fra Beoplay HX er at Portal er kompatible med Dolby Atmos for Headphones. Dermed har vi en egenskap som ikke bare er interessant for gamere, men også for hjemmekino. Og også for musikkentusiaster med sans for 3D-lyd, for bl.a. TIDAL har etter stadig voksende bibliotek med innspillinger i Dolby Atmos.

ANC

Beoplay Portal har også aktiv støykansellering, og i tillegg til de vanlige ANC og Awareness mode er det også en litt unik modus kalt Own Voice, der din egen stemme blir forsterket.

Lyden fra Portal

Like lite som vi foreløpig kjenner lyden fra de helt nye Beoplay HX vet vi noe om lyden fra Beoplay Portal. Men det kan unektelig være fristende å anta at lyden gjengitt over samme Bluetooth kodek eller via kablet overføring er den samme fra disse to, men selvfølgelig med fare for å ta skammelig feil. Det eneste vi vet sikkert er at dersom vi ser bort fra kompatibilitet med Dolby Atmos er oppgitte data for lyd de samme. Det innebærer 40mm elektro-dynamiske drivere med Neodymium magneter. Begge modellene har en mderat følsomhet på 95dB, men med en impedans på 24dB bør de likevel være forholdsvis enkle å drive ved analog overføring.

Og mens vi er inne på dette med lydoverføring ser det ut til at du også har mulighet for digital kablet overføring via USB-C.

Komfort

VI er godt vant med komfort fra H9i, og denne skal ha blitt ytterligere forbedret i de på følgende H9 3.gen. Også i Portal finner vi øreklokker kledd i lammeskinn på utsiden av memoryfoam. Og en vekt på 282 gram bør gi muligheter for god brukskomfort. Dette håper vi å kunne finne ut av i en test om ikke så lenge.

Farger og pris

Tilgjengelige farger er Black Anthracite , Grey Mist og Navy.

Portal skal være tilgjengelig fra 29. april.

Prisen for Beoplay Portal er den samme som for Beoplay HX: kr. 5.399,-.

Les mer om Beoplay Portal hos Bang & Olufsen.

Sist redigert onsdag, 31 mars 2021 11:51
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Beslektede artikler