tirsdag, 29 september 2020 18:18

Acoustic Tuning i Trondheim får nytt Showroom

Skrevet av

Acoustic Tuning flytter fra showrom Fossegrenda i sydkant av Trondheim sentrum til nye og større lokaler nærmere sentrum. De nye lokalene i Sorgenfriveien 9 er nå klare, og vil åpnes i løpet av november.

Acoustic Tuning er en stor HiFI-aktør i Norge, og har et litt uvanlig navn for en aktør som primært selger tung HighEnd. Men dette navnet har en høyst naturlig forklaring, for da Acoustic Tuning startet i 2004 var de en rendyrket leverandør av akustikkløsninger.

Først i 2007 begynte de å befatte seg med HiFi-produkter, og de siktet høyt allerede fra start. Krell var blant de første merkene de hadde hånd om, og vår skribent Thomas Ulleberg fikk låne et testsett bestående av forforsterkeren Evo 222, effektforsterkeren Evo 302 og SACD/CD-spilleren Evo 505. Du kan lese testen her.

Fra den tiden og fremover hadde Acoustic Tuning kontorer ved Pirsenteret i Trondheim, med eksklusiv lokalisering nær spissen av Brattøra.

Det samme året var Acoustic Tuning medarrangør av en av tidenes største HiFi-messer i Norge – Trondheim Hi-Fi Messe 2007. Og Audiophile.no var der. Messen ble gjentatt året etter, men etter dette ble det dessverre slutt. Hvert år hadde messen 1300-1500 besøkende, og den ble arrangert ved Rica Nidelven (nå Scandic Nidelven) i Trondheim. De hadde da alle ledende distributører på plass begge år, med blant annet gjester som Knut Reiersrud, Kari Bremnes, samt Michael Framer fra Stereophile. 

Acoustic Tuning i dag

Acoustic Tuning har etter hvert gradvis økt sin portefølje, og produsentene de i dag har samarbeid er blant industriens ledende varemerker. Dette er de produsentene Acoustic Tuning har Norske agenturer for i dag:

Acoustic Tuning har fremdeles noe salg som går gjennom eksterne forhandlere. Men få har selv mulighet å prioritere å kjøpe inn produktene, i tillegg til at det er en utfordring å presentere de lydmessige mulighetene med produktene. Her stiller produsentene høye krav, og showrommet i Trondheim er derfor også en arena hvor Acoustic Tuning sine forhandlere kan avtale demo med sine kunder.

Acoustic Tuning består av et team på 3, Henrik, Per og Frode, samt innleide konsulenter for installasjoner og grafisk/web.

Showroom i Fossegrenda

Sommeren 2017 åpnet Acoustic Tuning AS showroom i Fossegrenda industriområde i Trondheim. Lokalet med 2 rom er blitt brukt til utstilling, opplæring, events og demoer etter avtale. Acoustic Tuning importerer og forhandler i dag highend varemerker innen audio og akustikk.

Bildene nedenfor viser dagens Showroom i Fossegrendea:

Frode Olsen i Acoustic Tuning uttaler til Audiophile.no : «Responsen og oppmøtet vi har erfart her i Trondheim har vært over all forventning. Etter flotte tilbakemeldinger, samt viktigheten med å tilby økt trygghet til interesserte og kunder, så har vi siste tiden vært på utkikk etter et større, bedre og mer sentrale lokaler».

Nytt Showrom i Sorgenfriveien

Og lokalene Acoustic Tuning nå har fått kloa i ligger vesentlig mer sentralt. Du finner de på høyre side av Holtemannsveien (E6) hvis du kommer sydfra, like etter at du har passert avkjørselen mot Omkjøringsveien. Da får du øye på landemerket Trondheimsporten, og bygget hvor Acoustic Tuning sine nye Showroom er lokalisert ligger like ved, med adkomst fra Sorgenfriveien.

Acoustic Tuning sine fremtidige showroom er nå overtatt. Tiden fremover til åpningen i november blir nå å tilpasse 4 lytterom.

Frode Olsen uttaler til Audiophile.no at lokalet de har besluttet å flytte inn i ligger vegg til vegg til landemerket og kunnskapaksen Trondheimsporten i Sorgenfriveien. «Vårt mål er å tilby større, bedre og sterkere opplevelser.»

Se bilder av det nye uferdige showrommet:Lokalene er nå nøkkelferdige, og de vil benytte tiden frem mot åpningen i november til å ferdigstille de til minst samme standard som de lokalene de flytter fra i Fossegrenda, men med betydelig mer plass.

Les mer hos Acoustic Tuning

Sist redigert onsdag, 30 september 2020 11:36
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.