søndag, 14 juni 2020 08:40

Sound United i forhandlinger med B&W

Skrevet av

Sound United har dialog med den tradisjonsrike høyttalerprodusenten Bowers & Wilkins. Dette gir ferske minner om en lignende prosess for et år siden.

Sound United har meldt om at de er i samtaler med Bowers & Wilkins om et mulig oppkjøp. Det bekrefter inntrykket av Sound United som et selskap som trives med å vokse. De er nok aller mest kjent som eierne av Denon og Marantz, men eier også Definitive Technology, Boston Acoustics, Polk, Heos og Classe. Sistnevnte eierskap er ekstra interessant i denne sammenhengen, siden de tidligere vare eiet av Bowers & Wilkins. Vi var så heldig å bli invitert til en presselansering av den nye Delta-serien fra Classe i Munchen for et år siden, og der uttrykte primus motor Dave Nauber med troverdighet at dette makkerskiftet hadde vært en lykkelig prosess for Classè. Ikke minst på grunn av produksjonsfasilitetene på Shirakawa Audio Works i Japan.

For Bowers & Wilkins kan det tenkes å være et interessant aspekt at Sound United også er eier av Heos, som utgjør et av de store økosystemene innen multirom og strømming. Dette siden B&W sin nye Formation-serie er høyaktuell innen denne kategorien.

Kevin Duffy er CEO hos Sound United. Fredag 12. juni uttalte han dette om Bowers & Wilkins: “Over the course of five decades Bowers & Wilkins built one of the most prestigious brands in the global speaker market with industry-leading acoustical engineering, iconic design and marketing. B&W is a transformative brand and we look forward to the opportunity to finalize the transaction. This reflects Sound United’s unwavering focus to achieve its mission of bringing joy to the world through sound.” 

Ikke selge skinnet før Bowers & Wilkins er kjøpt

Dette bekrefter at det er seriøse samtaler og forhandlinger som pågår, og det er nærliggende å anta at uttalelsen også avspeiler en positiv grunnholdning hos Bowers & Wilkins. Geoff Edwards, CEO i Bowers & Wilkins har også kommet med uttallelser som bekrefter positive samtaler med Sound United om et mulig oppkjøp.

Men en tilsvarende prosess for et år siden minner om at det selvfølgelig ikke er noen automatikk i at prosessen fører til et resultat, selv om en- eller begge partene kunngjør at det er forhandlinger på gang. I mai 2019 meldte vi om at Sound United kjøper opp Onkyo Corporation’s Home Audio Division, og argumenterte med at «når begge sider i en transaksjon legger ut en slik pressemelding, er det all grunn til å forvente at de mener alvor, og at forhandlingene forventes å lykkes».

Likevel måtte vi i oktober formidle nyheten om at Sound United kjøper ikke Onkyo-Pioneer likevel. Forhandlingene hadde ikke ført helt til mål, og ble lagt på is. I hvert fall midlertidig.

Vi nevner dette for å minne om betydningen av at Sound United understreker at det enda er tidlig i samtalene. Vi håper likevel at dette kan få en god utgang for både Sound United og Bowers & Wilkins. B&W er en høyttalerprodusent som har hatt en veldig fremtredende rolle i HiFi-universet, med modeller som har stått i mange audiofile (og Audiophile) hjem. De fortjener å få sikret sin fremtid med et seriøst eierskap som vi har inntrykk av at Sound United er.

Sist redigert søndag, 14 juni 2020 10:45
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Beslektede artikler