lørdag, 17 august 2019 10:42

Eksakt HiFi – butikkåpning med selebre gjester Spesial

Skrevet av

Sist torsdag hadde Odd Rune Hegge åpning av sin nye butikk Eksakt HiFi i Vibes Gate. Og to representanter fra Skottland deltok på denne kombinerte åpningen og kundekvelden.

Den nye butikken holder til rett over gaten for Odd Rune sin forrige butikk Kontrapunkt. Eller skal vi være riktig pirkete er det på skrå over gaten for dette hjørnelokalet i krysset mellom Vibes Gate og Ole Vigs Gate på Oslos beste vestkant. Det er Odd Rune selv som er eier av den nye butikken, som ikke har noen formell tilknytning til Kontrapunkt, som nå er avviklet.

Det var et godt oppmøte denne augustkvelden, der det både ble servert god musikk, lyd og drikke. Åpningen hadde regi som en kundekveld, et fenomen som var godt innarbeidet hos Kontrapunkt. Og mannen som presenterte musikken i godt over en time var Guido Schutze, som sammen med Gordon Inch utgjorde Linn sin duo denne kvelden. Guido er opprinnelig tysk, noe du trolig gjetter av navnet, og som var enda mer åpenbart for fremmøtte.

 

Spilleliste

Guido hadde en velregisert spilleliste. Etter åpningen med en italiensk sanger fikk vi høre et dynamisk spor med trommisen Clyde Stubblefield, tidligere trommeslager for James Brown, etterfulgt av The Trill Is Gone der B.B. King sang sammen med Tracy Chapman. Nils Frahm fremførte Ode på et over tre meter høyt piano, angivelig verdens høyeste, noe som ga en veldig spesiell virkning både musikalsk og lydmessig. Etter Dee Dee Bridgewater sin J'ai Deux Amours kom en utrolig dynamisk fremførelse av Fink. Massive Attack og Kelvin Russel ble etterfulgt av avslutningslåten Liberty av Anita Askvik.

 

Oppsettet

Hovedoppsettet som det også ble spilt på var en Linn Selekt DSM. Dette er en modulært oppbygd, elegant kombinert streamer med integrert forsterker. Den aktuelle versjonen var utstyrt med Katalyst DAC, noe som utgjør en oppgradering i forhold til basisversjonen.

Høyttalerne var et sett Akudorik, som er stativvarianten i Linn sitt nest høyeste nivå i hierarkiet. Disse ble spilt passivt, med forsterkeren i Selekt DSM. Men de var plassert på et sett stativer med plass til forsterkere for aktiv drift og deling.

Demoen viste at disse høyttalerne og Selekt DSM er utmerket godt i stand til å spille veldig bra også med passiv deling. Det ble ellers benyttet Room Optimisation - Linn sitt egenutviklede romkorreksjonssystem, et system som har en avansert versjon når den er knyttet til Exakt.

 

Øvrig sortiment

På denne åpningsdagen var lokalene rigget for å få optimal plass til sitteplasser for publikum. Det var likevel satt opp et par supplerende benker, med henholdsvis et par vinylrigger med tilhørende elektronikk fra Rega, og to Linn LP12 platespillere, i tillegg til et par Majik 140. Eksakt HiFi kommer til å ha et mer spisset sortiment enn det Kontrapunkt hadde, der Odd Rune i forbindelse med vår forhåndsannonsering fortalte at det primært vil være Exakt-baserte oppsett fra Linn, supplert med noe utstyr fra Rega.

 

Vi ønsker Odd Rune Hegge lykke til med den nye butikken Eksakt HiFi!

 

Les også vår første artikkel om Eksakt HiFi

Les mer om Eksakt HiFi

 

Lest 6756 ganger Sist redigert lørdag, 17 august 2019 12:08
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.