søndag, 04 august 2019 15:06

To supre nye integrerte forsterkere fra Naim

Skrevet av

Naim lanserer nye versjoner av de to mer påkostede versjonene av integrerte forsterkere. NAIT XS 3 og SUPERNAIT 3 erstatter sine forgjengere som kom i 2013.

Litt NAIT-historie

For alle som har en kjennskap til Naim sitt stammespråk er det en kjensgjerning at NAIT er fellesbenevnelsen på de integrerte forsterkerne fra Naim. Det startet allerede for 36 år siden, da den opprinnelige NAIT så dagens lys, en nå ikonisk og kompakt forsterker som supplerte tidligere modeller av for- og effektforsterkere der de tidligste modellene ble unnfanget tidlig på 70-tallet.

Etter å ha blitt erstattet av både NAIT 2 og NAT 3 på slutten av 1900-tallet kom den første NAIT i det designet vi kjenner i dag i år 2000 i form av NAIT 5. Den har i ettertid blitt oppgradert i form av versjonene 5i og 5i, helt til dagens versjon som ble lansert i 2013.

Men nå har vi hoppet over noen viktige begivenheter i NAIT-historien. For i 2007 kom den første SUPERNAIT, en HighEnd integrert på 2x80 Watt. Og året etter kom en litt rimeligere NAIT XS på 2x70 watt. I 2013, samme år som nyeste versjon av NAIT ble lansert ble både XS og SUPERNAIT oppgradert til henholdsvis NAIT XS2 og SUPERNAIT 2.

Og nå i sommer kommer altså tredje generasjon av disse to forbedrede versjonene av NAIT, i form av NAIT XS3 og SUPERNAIT 3

 

 

 

Naim NAIT XS3

Selv om effekten er uendret fra XS2 til XS3 vil ikke det si at det ikke er endringer i effektdelen på denne nyeste inkarnasjon av den mellomste integrerte fra NAIM. Utviklingsavdelingen har funnet en måte å doble hurtigheten til effekttrinnet på XS3.

Men den kanskje viktigste nyheten på XS3 er phonotrinnet for MM-PUer. Fra før er det en klasse A hodetelefonforsterker på XS3, som den tar med seg fra XS2.

 

Veil pris for NAIT XS3 øker med 4.000 i forhold til forgjengeren, og er satt til kr. 29.990,-

 

Les mer om NAIT XS3 hos Naim

 

Naim SUPERNAIT 3

HighEnd-forsterkeren SUPERNAIT har fått de samme oppgraderingene som XS3. Det vil si en hurtigere effekttrinn i en forsterker som yter mer enn XS3 – 2x80 watt i 8 ohm.

Både NAIT XS3 og SUPERNAIT 3 kan på velkjent Naim-vis oppgraderes med ekstern strømforsyning.

Veil pris for SUPERNAIT 3 øker med 3.000 i forhold til forgjengeren, til kr. 46.990,-.

 

Les mer om SUPERNAIT 3 hos Naim

 

Naim importeres til Norge av Multirom

 

Sist redigert søndag, 04 august 2019 15:41
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.