lørdag, 15 juni 2019 09:14

LG SIGNATURE – Nordisk lanseringsfest på Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen Spesial

Skrevet av

Hva er det som får Audiophile.no – et nettmagasin for HiFi og musikk til å delta på- og skrive om en Nordisk lansering av LG SIGNATURE? Er det på grunn av de eksklusive smart-kjøleskapene og den ukonvensjonelle vaskemaskinen, eller er det helt andre ting? Skal Audiophile.no begynne å teste vaskemaskiner også nå???

Det kunne selvfølgelig ha vært det forholdet at Pia Tjelta var konferansier og LG Signature Ambassadør som lokket. Eller at et av hovedinnslagene denne kvelden var en minikonsert med Benjamin Ingrosso, introdusert av sin kanskje minst like kjente mor Pernilla Wahlgren. Eller at de ekstreme TV-modellen LG Signature med klengenavnet Wallpaper TV som faktisk er bøybare begynner å gi et slags faglig alibi med sin innovative lydplanke som samtidig inneholder den vesentligste delen av TV-elektronikken. Og at det selvfølgelig ikke skadet at The Flying Culinary Sircus lovde koreansk-inspirert mat og god drikke?

Alt dette hjelper godt, men avgjørende er det at LG har gått til et særdeles interessant grep når det gjelder valg av designer og designfirma til denne eksklusive produktserien. Og for en webredaktør som er sivilarkitekt på dagtid blir dette ekstra interessant.

 

Valeur Designers

Kanskje sier ikke dette navnet noe, men det er muligens fordi designerfirmaet skiftet navn fra David Lewis Designers for et års tid siden. Nøkkelpersonen her er Torstein Valeur, og han har vært kjent som en av de mest sentrale designerne for Bang & Olufsen siden han designet telefonen Beocom 2 i 1995. Vi skrev for øvrig om både Torstein Valeur og et av hans produkter i testen av Beosound 1 for et halvt år siden. Men Valeur har i tillegg et gigantisk kobbel av B&O-produkter på samvittigheten.

Fra 2014 har Torstein Valeur også hatt rollen som Master Design Advisor for LG, og har vært involvert i utviklingen av LG SIGNATURE produkter.

Og for egen regning er det veldig fristende å anta at LG her er veldig inspirert av det B&O har fått til når det gjelder å kombinere eksklusivt design med godt funksjonelle produkter, for så å skape et utpreget Premium image. Og hva er vel da mer nærliggende enn å hyre inn en av de personene som har vært mest ansvarlig for denne suksessen, men som samtidig er fristilt til å jobbe for andre enn sin dominerende oppdragsgiver. If you can`t beat them, join them. Eller kanskje det var omvendt - If you can`t buy them, beat them?

Torstein Valeur hold en kort men interessant redegjørelse for design- og produktfilosofien til LG SIGNATURE. Hele kjernen i filosofien ligger i undertittelen til LG SIGNATURE. The Art Of Essence uttrykker hva det hele handler om – å rendyrke og forenkle essensen i designlinjene og i produktet. Ingen forstyrrende elementer eller detaljer som kan virke distraherende på hovedlinjene. Dette er for så vidt på ingen måte noen ny designfilosofi, det nye og litt unike ligger i at dette blir rendyrket så til de grader, og at det blir gjort med et så høyt kompetansenivå. Dette er en annen variant av arkitekten Mies van der Rohe sitt motto Less is More. Eller Maksimering av minimalisme, som er LG SIGNATURE og Torstein Valeur sin inkarnasjon.

 

 

 

LG SIGNATURE

Denne produktserien er ikke helt ny, men har ikke tidligere vært lansert i Norden. Den består foreløpig av fire produktgrupper – kombinert kjøle/fryseskap, vask/tørketrommel luftrenser og Wallpaper TVer. Men det finnes også en komfyr og en oppvaskmaskin som ikke ble presentert på denne nordiske lanseringen.

Og til tross for at det var TVene som var mitt Audiophile-faglige nesten-alibi, må det innrømmes at jeg ble svært fascinert av kjøleskapene, som trigget MåHa-musklene i bakhodet, eller hvor det nå er disse musklene sitter. Nei, det var ikke prislappen på snaut åtti tusen for et side-by side som distraherte, mer at du ved å banke på døren kunne få det innvendige lyset til å bli tent, sånn at du ser innholdet gjennom glassdøren. Og det skadet selvfølgelig ikke at innholdet for anledningen var svært fristende… Ved å sette foten i gulvet nær bunnen av døren, ble den automatisk åpnet. Fryseskapdøren må du åpne selv, men når du gjør det sørger et motorisert framtrekk for at skuffene kommer litt mot deg. Det finnes smalere versjoner også som ikke er side-by side. Disse modellene er nyutviklet, og har ikke fått pris enda. Men jeg har allerede sjekket – den litt ekstra bredden på 65 cm skulle gå akkurat hjemme hos meg…

Vaskemaskinen er om mulig enda mer ukonvensjonell. Et stort display er tiltet 17 grader i fronten for å gi bedre lesbarhet. Det er en kombinert vaskemaskin / tørketrommel. Og den uvanlige sokkelen er ikke der bare for å løfte enheten i en mer komfortabel arbeidshøyde – den inneholder en toppladet minivaskemaskin når du trekker ut skuffen. Her kan truser og sokker vaskes samtidig med hovedvasken i den store maskinen.

Kanskje kan man hevde at den sylindriske Air Purifier er litt inspirert av enkelte modeller av Beosound høyttalere, eller kanskje er det reinspikka tøv. Uansett var dette det segmentet som fikk minst oppmerksomhet på dette arrangementet.

 

LG SIGNATURE OLED TV W9

TV-serien i LG SIGNATURE består egentlig av tre underserier, men på denne lanseringsfesten var det bare LG SIGNATRE OLED TV W9 som ble vist frem og presentert. Det finnes i tillegg to mindre Wallpaper-modeller – W8 og W7. Denne ekstremt flate TVen blir forsterket av at den har en bakside og et oppheng som ikke bygger noe ut fra veggen. Denne løsning har blitt mulig fordi all vesentlig elektronikk ligger i en fritthengende AV-boks, som også er en soundbar. Denne er forbundet med panelet via en flat kabel.

LG ThinQ AI kunstig intelligens er representert med Google Assistance og Amazon Alexa. TVene har 2. generasjon α9 prosessor med økt hastighet. W-serien støtter både Dolby Vision og Dolby Atmos, og har også LG sin egen 4K Cinema HDR. LG skryter også av at Perfect Black gir stor kontrast, og skaper intense farger og legger til dybde i bildet.

G-serien med modellene G8, G7 og G6 har også et ekstremt tynt panel, men er ikke designet for å henge like flatt mot veggen. Den har en AV-boks i underkant som bevisst bygger mye i dybden bak panelet, så en benkplassering er den mest nærliggende løsningen.

Og så har vi LG SIGNATURE OLED TV R9, som rett og slett skal kunne rulles inn i en boks når TVen ikke er i bruk. Den har status «Coming Soon», og den må nok ha en enda mer fleksibel skjerm enn det Wallpapermodellene har. I tillegg til den åpenbare cool-faktoren med et slikt TV-konsept, som kan være tilstrekkelig i seg selv til at noen er villig til å betale for en rullbar TV, har det noen praktiske fordeler med at en stor TV-skjerm kan rulles sammen og gi mer fri sikt.

 

 

Arrangementet

Allerede før ankomst ble gjestene gitt en følelse av eksklusivitet. Utenfor inngangen til Astrup Fearnley Museum på tuppen av Tjuvholmen var det rigget opp en jazzkvartett som ga en hyggelig velkomst til inviterte.

Selve seansen foregikk i området rundt den famøse skulpturen av Michael Jackson, med Pia Tjelta som lystig konferansier, før hun måtte haste videre til en fremførelse av Ibsen-stykket Lille Eyolf på Nasjonalteateret. Hun fikk uansett tid til å introdusere et rikholdig direktør- og president-team fra LG sitt hovedkontor i Sør-Korea, etter å ha drodlet rundt hvor lettet hennes mor nå er over at hun er sikret perfekt klesvask med sin Twin Wash Washer & Dryer, samtidig som hun uttrykte å sette pris på at publikum forsto at dette var sagt med et glimt i øyet…

Og så kan jeg selvfølgelig ikke unnlate å nevne at The Flying Culinary Sircus leverte uforglemmelige kulinariske innslag med koreansk inspirasjon.

 

Fotoutstilling - Delfino Sisto Legnani

LG demonstrerte ettertrykkelig at de mener alvor ved å engasjere Delfino Sisto Legnani til å lage en stor fotoserie med LG SIGNATURE produkter. Denne har tidligere vært vist ved lansering i Tokyo, og ble nå altså utstilt i Astrup Fernley Museum. Delfino Sisto Legnani er hovedpersonen i DSL Studio som holder til i Milano. Delfino har også arkitekturbakgrunn, noe som fremgår klart av bildene.

 

 

Mini-konsert med Benjamin Ingrosso

Siste innslag i lanseringsfesten var en minikonsert med Benjamin Ingrosso. Mange vil assosiere han med fjorårets svenske bidrag i European Song Contest - Dance You Off, mens andre kanskje vil vite at han er sønn av Pernilla Wahlgren, en kjent svensk sanger og skuespiller. Hun var også til stede for å introdusere han.

Det var vel uunngåelig at den yngre, kvinnelige delen av gjestene flokket seg spesielt tett foran Benjamin Ingresso under hans opptreden. Personlig satte jeg ekstra stor pris på hans gode cover av Lionel Richie sin smågeniale 80-talls hit All Night Long, og det var åpenbart at jeg var i godt selskap. Ingen ting er som guilty pleasures fra 80-tallet…

 


Pernilla Wahlgren introduserte sin sønn Benjamin Ingrosso

 

Les mer om SIGNATURE hos LG

 

Lest 4661 ganger Sist redigert lørdag, 15 juni 2019 11:51
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.