fredag, 09 juni 2017 13:38

NR1508 og NR1608 - To nye slanke AV-receivere fra Marantz

Skrevet av


 

NR1508 og NR1608 - To nye slanke AV-receivere fra Marantz

 

Marantz lanserer to nye receivere i slimline konfigurasjon. Men ytre dimensjoner hindrer ikke at man finner mye snadder på innsiden.

Marantz har etter hvert fått tradisjon for noen slanke modeller i moderat mellomklasse. Og i år blir begge de to modellnivåene fornyet.

 

Marantz NR1508

Vi starter med den minste modellen, som typisk nok er begrenset til fem kanaler. Og målt på den konservative måten i hele frekvensregisteret i 8 ohm yter den 50 watt i stereo. No som egentlig er ganske bra i mange settinger.

Alt av nettverksløsninger er på plass, inklusiv støtte for Spotify Connect,TIDAL, Deezer og nettradioen TuneIn. Det eneste man kunne ønske i tillegg var innebygget støtte for ChromeCast. Til gjengjeld er støtte for Dolby Vision med. Nevnte vi at Bluetooth og AirPlay er med?

 

Heos

For ikke å snakke om innebygget kompabilitet for Heos – Denon sitt multiromsystem. Dette later nå til å være standard i alle nettverksmodeller fra Denon og Marantz. Et svært fornuftig trekk, spør du oss.

DACen i NR1508 støtter PCM med oppløsning opp til 24/192, samt DSD 2.8 og DSD 5.6. Og så kan du betjene denne modellen med Marantz 2016 AVR Remote.

 

 

Marantz NR1608

Det er ofte svært små forskjeller i spesifikasjonene hos to nabomodeller blant AV-receiverne. I dette tilfellet finner du ikke så rent lite ekstra i godteposen til NR1608. Og da kan vi starte med at denne modellen er en 7-kanals AV-receiver, selv om effekten er uendret i 8 ohm – 2x50 watt.

På NR1608 får du to HDMI innganger ekstra, økt fra 6 til 8. Da er den ene i fronten tatt med. Du får også muligheten for konvertering fra analoge signaler til HDMI, samt oppkonverterintg fra SD og HD til 4k.

Siden dette er en 7.1-receiver er selvfølgelig DTS:X og Dolby Atmos i 5.1.2 på plass.

For kort tid siden skrev vi om Denon og Marantz sin nye Audyssey Editor app. Denne støttes av NR1608, og skal gi muligheten for forbedret kalibrering. Og mens vi snakker om kalibrering – isf-kalibrering fra Imaging Science Foundation støttes på storebror 1608.

For enkelte vil det også kunne være viktig at NR1608 støtter kablet multirom, i tillegg til HEOS. Det kan enten være i form av at to effektkanaler allokeres til rom to via høyttalerutganger, eller via pre-out til eksterne forsterkere.

 

 

 

 

Marantz importeres til Norge av Akustikk AS, som nå har blitt en del av Neby HiFi Concept AS.

Les mer om NR1508 hos Marantz

Les mer om NR1608 hos Marantz

 

 

 

Sist redigert søndag, 14 juni 2020 11:03
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Beslektede artikler