mandag, 22 mai 2017 15:19

AVR-X1400H og X2400H – nye AV-recievere fra Denon

Skrevet av

 

Denon lanserer årets generasjon AV-receivere i øvre del av budsjettklassen. Og vi merker oss at siste bokstav er endret til H – H for Heos.

Første etappe av årets utspill i X-klassen fra Denon er avduket. Og det er to nye modeller, som befinner seg i den øvre del av budsjettklassen. Dette er et segment der vi er såpass bortskjemte at vi forventere å finne full pakke innen streaming og nettverk, og det oppfylles også for AVR-X1400H og X2400H.

 

Men det som er nytt for årets modeller er at de ikke som tidligere modeller bare er forberedt for ettermontering av Heos – Heos er allerede fullt integrert. Dette er et stort fremskritt, men for så vidt også noe som har vært etterlyst en stund. Allerede da Heos ble lansert for tre år siden var dette et tema vi spurte etter. Nå er det på plass, og det gjør at Denon konkurrerer fullt ut med Yamaha når det gjelder multiroms-løsninger.

Den andre nyheten som dominerer er at de er forberedt for Dolby Vision og HLG, ved hjelp av fremtidig softwareoppdatering.

Siden vi fremdeles befinner oss i budsjettklassen, er det kun snakk om 7.1 her. Det innebærer at du må strekke deg litt lenger dersom du ønsker Atmos eller DTS:X i mer enn 5.1.2. For ikke å snakke om oppgradering til Auro-3D, som er en spesialitet som Denon og Marantz i øvre prisklasser tilbyr. For Denon sitt vedkommende starter den moroa med Denon AVR-X4300W.

På utstyrsiden er det ikke så store forskjeller på AVR-x1400H og storebror, men så er også prisdifferansen moderat. Du får litt flere inn- og utganger på AVR-X2400H, deriblant to HDMI-utganger. Og så er effekten økt til 2x95W i 8 ohm med to kanaler i drift, mens tilsvarende tall for lillebror er 2x80 watt.

Prisen for forgjengerne AVR-X1300W og AVR-X2300W er hhv 4.498,- og 5.998,-. Det vil forundre om årets nykommere faller veldig langt fra stammen.

 

 

Denon forhandles i Norge av Hi-fi klubben.

Les mer om AVR-X1400H hos Denon

Les mer om AVR-X2400H hos Denon

 

 

 

Sist redigert søndag, 14 juni 2020 10:32
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Beslektede artikler