tirsdag, 29 september 2015 13:00

Tidal kommer til Naim

Skrevet av

 

Naim kunngjør to store nyheter i dag. Den nyheten som for mange vil være den aller viktigste er nok unektelig at Naim får implementert Tidal om noen få dager.

 

 

Det er nok mange som har savnet muligheten for Tidal i Naim sine streamere. Undertegnede testet Naim sin geniale UnitiQute2 tidligere i sommer, og var mektig imponert. Eneste minus var fravær av Tidal. Og selv om Naim har en utmerket løsning med Spotify Connect, som i mange tilfeller låter så forbløffende bra at du glemmer at dette ikke er helt lossless. Og som vi skrev i testen, var det all grunn til å regne med at det bare var et tidsspørsmål før også Tidal ble implementert i Naim sine produkter.

Og da Isak Strand hos Multirom hadde en Naim-aften hos Musik-Magazinet for et par små uker siden, fikk vi et kryptisk svar på om det var noe nytt vedrørende Tidal. Det skinte tydelig gjennom at taushetsplikten tynget, og hindret han fra å svare et rungende «rett rundt hjørnet!».

 

 

Nå er tiden altså moden for at Naim kunngjør Tidalimplementering, og alle hjerter fryder seg. En Firmwareoppdatering vil gi denne støtten, i tillegg til noen andre mindre oppdateringer og bugfix.

Og for de som har tenkt å satse på et Multiromsoppsett med Naim sine elegante Mu-so produkter er det en ekstra stor dag i dag. For i tillegg til Tidal-impålementeringen vill disse få full multiromskompetanse, der en Mu-so kan fungere som master.

 

 

 

Les pressemeldingen fra Multirom

 


 

Det beste av britisk ingeniørkunst møter norsk tapsfri strømmeinnovasjon. Sammen blir det krutt!

1.           Tidal kommer til Naim 6. Oktober! For både nye og eksisterende Naimkunder får man 3 måneder gratis abonnement! (*Gjelder kun nye abonnenter på Tidal)

 Tjenesten gjøres tilgjengelig via vanlig firmware oppdatering på Mu-so via appen (appen spør om du vil oppdatere) og via Naims nettsider på Uniti, XS og Classic Line ND. Alle 24/192 versjoner av også gamle Uniti og Unitiqute er kompatibel med oppdateringen.

2.           Mu-so vil nå kunne være Multirom master for andre Mu-so, ekstra hyggelig når man skal strømme musikk i synkront på fest eller ved lytting på iRadio!

 

Vi har allerede testet herligheten i noen uker nå og det låter fantastisk! Naimboksene kobler seg direkte opp til Tidals egne servere og vi kan love at det blir tempo, rytme og utsøkt musikalsk gjengivelse. Appen fungerer meget sømløst og man tar seg i å høre låt etter låt, time etter time. Ting prøves ut, nye artister oppdages og gamle artister gjenoppdages. Tapsfri strømming med Tidal via Naim mer enn innfrir forventningene. Den overgår alt hva vi har hørt av online strømming, punktum.

Les mer her og fulle spesifikasjoner under: https://www.naimaudio.com/connection-magazine/21591/say-hello-tidal

 

 


Full release information

 •            Streamer Firmware Version 4.4
 •            Compatible with: UnitiQute*, UnitiQute 2, UnitiLite, NaimUniti*, NaimUniti 2, SuperUniti, NDS, NDX*, ND5 XS, NAC-N 272, NAC-N 172 XS
 •            Release date: 06/10/2015 at 11am (BST) - Available to download from Naim website

 

What’s new?

Support for TIDAL streaming service

 • Update to clock and alarm feature - user now has the option to set product to adjust for DST (Daylight
 • Saving Time) automatically or manually
 • Improvements to IGMP protocol to enhance product discovery
 • Other minor bug fixes and performance improvements

Mu-so Firmware Version 1.3

 • Compatible with: Mu-so
 • Release date: 06/10/2015 at 11am (BST) - Available from Naim App for iOS and Android

 

What’s new?

 • Support for TIDAL streaming service
 • Support for full Multiroom capability - Mu-so may now be the ‘Master’ streamer
 • Alarm clock feature added with choice of automatic or manual DST (Daylight Saving Time) setting,
 • Gapless playback support
 • Seek2Time to search through tracks using scroll bar on the Naim App
 • Support for high-res HLS format used by BBC Radio stations
 • Support for playback of 32bit audio files
 • Other minor bug fixes and performance improvements 
Sist redigert tirsdag, 29 september 2015 14:01
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.