lørdag, 19 september 2015 14:47

Naim-aften hos Musik-Magazinet.

Skrevet av

 

Multirom arrangerte en Naim-Aften hos Musik-Magazinet i Logen Bergen. Vi var til stede på dette arrangementet som kunne by på både god lyd og utsøkt musikk.

 

 

Vi har etter hvert blitt bortskjemt med hyggelige musikalske treff hos denne tradisjonsrike musikk- og HiFi-forhandleren i Bergen. Vi har i løpet av det siste året- eller to vært med på arrangementer hos Musik-Magazinet der det har vært representanter fra importørene Ljudtema, Mono, Duet Audio og Multirom, og denne gangen var det Multirom som var tilbake med Isak Strand. Han var også i vår hos Musik-Magazinet og presenterte den helt nye forforsterker / streameren Naim NAC N272, og vi skrev om det her. Det var denne forforsterkeren som var i ilden også på torsdag.

 

 

Men i stedet for NAP 200 som ble benyttet forrige gang, var det nå en helt ny NAP 250 med de siste nyvinningene som Naim lanserte på sin klassiske serie med effektforsterkere i sommer. Denne oppgraderingen hadde to hovedingredienser. DR, eller Discrete Regulators ble først utviklet i Naim sine separate strømforsyninger, og deretter implementert i flaggskipet Statement. Den andre oppgraderingen er bruk av helt nye transistorer kalt NA009, og gjelder fra nettopp NAP 250 og oppover.

I tillegg til NAC N272 og NAP250 ble det benyttet den eksterne strømforsyningen XP5 XS til forforsterkeren. Og for å omsette strøm til lydbølger var det benyttet et par Audiovector SR3.

 

Størstedelen av lytteøkten var det Isak som sto for musikken. Et usedvanlig godt utvalg av vellydende musikk, som i form av oppløsning var en miks av Spotify, CD-kvalitet og HighRes. Et litt morsomt innslag var at jeg for andre gang i løpet av et par uker fikk servert Doors-klassikeren Riders On The Storm, etter at også Kontrapunkt valgte blant annet denne låten ved demonstrasjon av Linn elektronikk avspilt på Focal Diablo Utopia, også de levert av Multirom. Sikkert en tilfeldighet, og denne låten ble i begge tilfeller gjengitt vanvittig bra, noe jeg neppe kunne forutsett da denne låten var mitt første møte med Doors på Radio Luxemburg for 45 år siden. Eller var det Radio Caroline?

Et kirkeorgel innspilt i Nidarosdomen låt også utrolig bra, og Harry Belafonte sine tolkinger av When The Saints Come Marching in ble gjengitt med et forbløffende nærvær til tross for at det er et svært gammelt opptak. Les for øvrig Arve sin anmeldelse av den nyutgitte Living Stereo versjonen på vinyl her.

Duoen Dionne Farris & Charlie Hunter fikk demonstrert at Denne elektronikken fra Naim trives med både heftig bass og dynamikk. Dette med dynamikk var ellers et kjennetegn på store deler av musikken som ble presentert, der Jamie Wong, Marius Neset og Mathias Eick kanskje var blant de aller mest overbevisende artistene som ble spilt.

 

Takk til Musik-Magazinet og Multirom for enda et flott arrangement, som er et flott innslag for å fremme HiFI-interessen i Bergen.

 

 

Les også:

TEST: Naim UnitiQute 2 - den lille giganten

Naim oppgraderer sin Classic Line med effektforsterkere.

Tradisjon møter nyskaping - Et møte med Naim NAC-N 272 hos Musik-Magazinet i Bergen.

Naim NAC-N 272 – Ny kombinert streamer og forforsterker fra Salisbury.

Naim med Spotify Connect

Piega og Auralic fokusdager hos Musik-Magazinet i Bergen.

Et kort, men heftig møte med Sonus Faber Guarneri Evolution.

Audiovector Discreet – det danske svar på Linn Exakt?

 

 


Lest 7700 ganger Sist redigert lørdag, 19 september 2015 15:06
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.