fredag, 21 august 2015 12:20

Marantz lanserer Special Edition av stereosett i 14S1-serien

Skrevet av

 

Marantz har lansert en jubileumsutgave av to apparater i sin 4-serie. Det dreier seg om SACD-spilleren SA-14S1 Special Edition og den integrerte forsterkeren PM-14S1 Special Edition.

 

SA-14S1 serien ble lansert for noen år siden, og består av en SACD-spiller og en integrert forsterker. Nå lanserer Marantz en Special Edition av disse produktene, for å markerer 30-års jubileum siden de lagde sine første SE-modeller i regi av Ken Ishiwata.

 

 

 

Marantz SA-14S1 Special edition.

Denne se-modellen er ifølge Marantz spesielt tunet for å spille HighRes. Den har en dac som er nesten identisk til den som sitter i flaggskipmodellen NA-11S, og har DAC-chipene dsd1792 fra Texas Instruments. 

Spilleren kan fungere som en digital sentral, og har i tillegg til optisk og coax digitalinngang en USB-B-inngang som gjør at den kan kobles til en PC, og benyttes som et eksternt lydkort.

I front er det også en USB-A inngang, i tillegg til en dedikert hodetelefoninngang.

Av utganger er det coax- og optiske digitalutganger, i tillegg til RCA-analogutgang. Utgangstrinnet er utført med MDAm-Sa2 moduler, og spilleren har en kraftig ringkjernetrafo.

 

Marantz PM-14S1 Special Edition

Dette er den naturlige makkeren til SACD-spilleren. Marantz har ikke falt for fristelsen å implementere DAC og digitale innganger her, noe som gjør at et makkerskap med SA-14S1 SE og dens rike utvalg av digitale innganger er et ekstra naturlig valg.

Forsterkeren yter 2x90 watt i 8 ohm. Også denne enheten skal være spesielt tilpasset avspilling av HighRes-filer, og har en kraftig ringkjernetrafo. Det er implementert totalt 24 stk. HDAM-enheter av typen SA2 og SA3 i forsterkerens ulike trinn.

PM-14S1 Special Edition har en dedikert inngang for bl.a. HT-bypass, eller Power Amp Direct In som Marantz kaller det. Det gjør også at denne SE-utgaven av PM-14s1 får plass i vår eksklusive oversikt over stereoforsterkere med HT-bypass.

 

 

Se Marantz sin video om de nye Special Edition produktene:

 

 

Marantz importeres til Norge av Akustikk AS

Les mer om SA-14S1 Special Edition hos Marantz

Les mer om PM-14S1 Special Edition hos Marantz

 

Les også:

Nye melodier fra Marantz

3 nye AV-receivere fra Marantz.

Marantz NA6005 – ny nettverkstreamer fra Marantz

AV8802 – ny flaggskip AV-forforsterker fra Marantz

Denon og Marantz leverer Auro-3D nå!

Marantz og Denon med AURO-3D rundt nyttår.

Marantz AV7702 – ny Atmos kompatibel prosessor.

Marantz HD-DAC1 – ny DAC og hodetelefonforsterker med klare retro-elementer

SR7009 - ny toppmodell AV-receiver fra Marantz.

 

 

 

Sist redigert søndag, 14 juni 2020 11:04
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.