fredag, 24 juli 2015 10:05

Nye melodier fra Marantz

Skrevet av

Marantz laserer to oppgraderte modeller i sin serie med kompakte nettverksreceivere. Ta en titt på Melody Stream og Melody Media.

Blant alle produktene i Marantz sitt sortiment finner vi et par som skiller seg ut ved å være langt mer kompakte enn de andre. Og Marantz appellerer til de mer lyrisk anlagte av oss, ved at de i tillegg til de mer kliniske modellspesifikasjonene har gitt de mer hyggelige klengenavn, begge med «Melody» som paraply.

Både Melody Media og lillebror Melody Stream har sine forgjengere, men flere nyheter kjennetegner årets oppgraderte modeller. Spotify Connect er en av de – en godbit for oss som liker streaming fra musikktjenere med god brukskomfort.

I den mer audiofilt orienterte avdeling er det også verd å nevne at Den største av de nye modellene nå støtter streaming av 2,8 MHz DSD. Bluetooth støttes i begge modellene, i form av aptX. M-CR511ire

Begge modellene kan også styres av Marantz sin app, som er tilgjengelig for både iOS og Android.


 

 

Melody Stream

Marantz M-CR511 er den minste av de to modellene, og har kjælenavnet Melody Stream. Uten bruk av tilleggskomponenter er det bare nettverksbaserte kilder den kan spille. I denne sekteoren er den til gjengjeld godt utstyrt, med WiFi, aptX Bluetooth, AirPlay og Spotify Connect. Nettradio og DNLA er også tilgjengelig.

 

 

Effekten i Melody Stream (M-CR511) er oppgitt til 2x60Watt i 6 ohm. Den har en optisk- og en analog inngang. Det er også en dedikert subwooferutgang.


 

 

Melody Media

Marantz M-CR611 er storebror med tilnavnet Melody Media, og har CD-drev som den mest i øyenfallende forskjellen. En litt fiffig detalj er at du kan velge mellom fire farger i belysning på fronten.

 

 

I den mer praktiske avdelingen må nevnes at Melody Media også har DAB-radio. To sett høyttalerutganger sammen med to optiske innganger og full pre-out gjør storebror til en klart mer fleksibel receiver, mens effekten er den samme som på den minste modellen.

 

Se Marantz sin lanseringsvideo for de nye Melody-modellene:

 

Marantz importeres til Norge av Akustikk AS

Les mer om Melody Stream hos Marantz

Les mer om Melody Media hos Marantz.

 

Les også

 

 

Sist redigert søndag, 14 juni 2020 11:05
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Beslektede artikler