mandag, 16 februar 2015 12:24

Naim NAC-N 272 – Ny kombinert streamer og forforsterker fra Salisbury.

Skrevet av

Naim lanserer en ny komponent i sin klassiske serie. Det forhindrer ikke at innholdet er svært moderne. Vi snakker om en kombinert Streamer, DAC og forforsterker.

 

Naim begynner etter hvert å få lang fartstid innen segmentet kombinertprodukter med streaming. Ikke minst den relativt kompakte Uniti-serien har sørget for det. Men samtidig er Naim aller mest kjent for sine klassiske produkter med design som skiller seg fra mengden i langt større grad enn de skiller seg fra hverandre internt.

Den nye NAC-N 272 blir forhåndslansert på den årlige HiFi messen i Bristol, og nå er den offisielt lansert. Og hvis vi dissekerer navnet litt avsløres det at dette er en forforsterker (NAC), og at den befinner seg et godt stykke opp i Naim sitt produkthierarki.

 

Og som forforsterker er dette i motsetning til mange andre moderne kombinertforforsterkere en rent analog forforsterker, med en digitalt styrt analog volumkontroll. Beroligende for bl.a. vinylentusiaster, som ofte misliker å få digitale kretser involvert i kjeden. I velkjent Naim-tradisjon er også NAC forberedt for oppgradering via et utvalg eksterne strømforsyninger.

Naim NAC-N 272 har tre analoge innganger for tilkobling til eksterne analoge lydkilder. I tillegg har den 6 konvensjonelle digitale innganger, fordelt som 3 optiske- og 3 coax. I tillegg finnes det en usb-tilkobling og nettverkskontakt.

 

 

Som streamer er NAC-N 272 kompatibel med UPnP, og har tjener for Spotify Connect. I tillegg kan  den ta mot musikk via bluetooth-protokollen aptX. DACen i NAC-N 272 tar pcm i oppløsning opp til 24bit/192kHz. I tillegg er dette den første streamer/DAC fra Naim som kan ta filer i DSD-format.

Det er også en tilgjengelig tilleggsmodul, som inneholder en DAB- og FM-tuner. I England forventes Naim NAC-N 272 å komme på markedet i mars 2015.

 

Priser i Norge blir kr. 42.995,- i grunnversjon, og kr. 46.995,- med DAB/FM-modul.

Importør av Naim i Norge er Multirom AS.

Les mer om NAC-N 272 hos Naim.

 

 

 
Sist redigert torsdag, 19 februar 2015 11:35
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.