søndag, 16 februar 2020 13:41

Gigantisk oppdatering av vår oversikt over forsterkere med HT-bypass Spesial

Skrevet av

Vår unike oversikt over stereoforsterkere med HT-bypass har fått en stor oppdatering. Vi har trålet markedet og funnet over 150 nye modeller som er tilføyet.

En av Audiophile.no sine stoltheter er at vi har en helt unik oversikt over stereo forforsterkere og integrerte forforsterkere som har HT-bypass. Mange kan kanskje tenke at det er da svært uinteressant, og det er det sikkert også for dem. Men det er faktisk over 750.000 lesere der ute som har hatt en annen oppfatning. For dette er trefftallet på vår engelskspråklige versjon av oversikten.

Oversikten har tidligere hatt ca. 400 modeller fra en rekke produsenter. Etter å ha forsømt oppdateringen i over to år har vi nå tatt et skippertak og trålet markedet for forsterkere med HT-bypass. Og denne møysommelige jobben har resultert i at oversikten er supplert med mer enn 150 nye modeller.

Fornyet aktualitet

Man kan kanskje tro at en forsterker med HT-bypass, eller inngang med fixed gain som det også kan kalles har fått redusert relevans, etter hvert som hjemmekino-boomen har avtatt. Men det er et nytt bruksområde for inngang med HT-bypass som gjøre at dette har fått en ny relevans. For mange har anskaffet streamere som har mulighet for variabel utgang styrt av app for mobil eller PC/MAC, apper der du også kan styre volumet. Det gjør at mange kan ønske å koble den til en inngang med fixed gain.

Vi har også registrert at det faktisk er en økende tendens til at produsenter implementerer HT-bypass, og det er også en tydelig tendens til at dette implementeres ved hjelp av en programmerbar valgfri fixed/variabel gain på en- eller flere innganger. Et smart trekk, som gir stor fleksibilitet.

Tvilen kommer ikke tiltalte til gode

Helt siden denne oversikten ble opprettet for første gang for mer enn 13 år siden har vi hatt streng kvalitetssikring av hvilke forsterkere som blir tatt inn i oversikten. For flertallet av modellene har vi gått inn i brukermanualen for å se dokumentasjonen på om- og hvordan HT-bypass er implementert. Og dersom det ikke har vært tilstrekkelig klarhet, har vi latt være å ta med modellen i oversikten.

 

Den komplette oversikten finner du her på norsk.

Eller du kan lese den engelske versjonen av oversikten.

 

 

 

Lest 3357 ganger Sist redigert mandag, 17 februar 2020 06:51
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no