fredag, 27 mars 2015 09:39

Chameleon – ny høyttalerserie fra Sonus Faber.

Skrevet av

Italienske Sonus Faber lanserer en helt ny høyttalerserie. Navnet Chameleon indikerer hva som er det mest unike designkonseptet med denne serien.

 

 

Sonus Faber er i skuddet om dagen. Både internasjonalt og i Bergen. Vi starter med det internasjonale, der lanseringen av en helt ny høyttalerserie fra denne produsenten fra Vicenza i Nord-Italia utgjør essensen.

Høyttalerserien Chameleon består av tre modeller, der modellutvalget gjør at serien er aktuell både for stereo og et multikanalsoppsett. Vi snakker om gulvhøyttaleren Chameleon T, stativhøyttaleren Chameleon B og senterhøyttaleren Chameleon C.

 

 

Til tross for at designet er veldig særpreget og skiller seg kraftig fra tidligere serier fra Sonus Faber, er det samtidig veldig åpenbare familiære trekk i designet. Den bakoverlente fronten kjenner vi igjen fra det aller meste fra SF, i hvert fall hvis vi tar med i betraktning stativdesign og spikes. Det samme gjelder for gjennomført detaljering og kvalitet i materialbruk, som også på Chameleon er i ypperste klasse, etter bildene å dømme.

 

 

Men det aller mest markante designkonseptet er likevel helt nytt. For det lærtrukne kabinettet danner omramningen av sidepaneler i valgfri farge, og der du senere for et svært overkommelig beløp kan skifte paneler til en annen farge for å tilpasse høyttalerne til endret interiør. Eller smak.

Sidepanelene er tilgjengelig i 6 ulike farger – sort, hvit, rød, orange, «metal grey» og «metal blue».

 

 

Gulvmodellen Chameleon T er en treveis bassreflekskonstruksjon. En 29 mm diskant og en 6-tommers mellomtone assisteres av to 180 mm basselementer. Delefrekvenser på hhv 2,5 kHz og 250 Hz, og et frekvensområde på 38-25.000 Hz. Det er en relativt høy følsomheten på 90dB i disse 4 ohms høyttalerne.

Pris i Norge blir 21.990,- pr. par, inklusiv et sett sidepaneler i valgfri farge. Ekstra par med sidepaneler koster kr. 4.995,-.

 

 

Også stativhøyttaleren Chameleon B er en ventilert konstruksjon, og deler gulvmodellens diskant- og mellomtone ellement. Men her må man greie seg uten de to basselementene, noe som hever avrullingen i basen til 50Hz – som fremdeles er respektabelt for en kompakt stativhøyttaler. Symptomatisk nok er følsomheten noe lavere på stativhøyttalerne – 87dB.

Pris i Norge blir 9.990,- inklusiv sidepaneler. Ekstra sidepanel koster 1.995,-.

 

Senterhøyttaleren Chameleon C skiller seg noe fra de to andre, ved at det er en lukket konstruksjon. Også her finner vi 29 mm diskant, men dert som kan se ut som doble 6-tommers mellomtone-/basser er i realiteten bare en, der det andre elementet er en slavebass. Delefrekvensen mellom diskant- og mellomtone er senket til 2kHz, mens frekvensområde og følsomhet er som for stativhøyttaleren.

Chameleon C koster 5.990,- inklusiv et sett sidepaneler, mens et ekstra sett sidepaneler koster 995,-.

 

 

Chameleon plasserer seg helt nederst i Sonus Faber sitt prissegment. Den vil dermed være en direkte prismessig konkurrent til de rimeligste Venere-modellene i de respektive kategoriene. Dette til tross for at Chameleon-serien blir håndlaget i Vicenza, i motsetning til Venere.

 

Importør i Norge er Mono AS.

Les mer om Chameleon hos Sonus Faber.

 

 

 

 

Sist redigert søndag, 12 januar 2020 18:54
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.