fredag, 02 januar 2015 13:34

Metrum Pavane – ny flaggskip DAC fra Metrum Acoustics .

Skrevet av

Cees Rujtenberg i Metrum Acoustics har konstruert en ny NOS-DAC som overgår hans tidligere konstruksjoner. Den heter Metrum Pavane.

Cees Rujtenberg har over 25 års erfaring fra audioindustrien, og har spesialisert seg på konstruksjon av DACer. I firmaet Metrum Acoustics har de allerede tre NOS-DACer i sortimentet, og den ferske Pavane topper dem alle. Rujtenberg fattet spesiell interesse for Non Oversampling DACs (NOS) etter å ha lyttet til noe konstruksjoner som til tross for sine mangler på en del parametere kunne tilby noe han syns manglet med vanlige oversamplings-DACer.

 

Av de mest profilerte produsentene som har satset på DACer uten oversampling er utvisomt Audio Note. Metrum Acoustic har fra før to modeller med NOS - Octave Mk II og HEX. Til den nye flaggskipmodellen Pavane har Cees Rujtenberg brukt et år på å utvikle en R2R-modul som er en essensiell del av konstruksjonen.

Den nye modellen har 4 DACer i parallell, og har 1 optisk, 2 coax, 1 AES/EBO og en USB-inngang. Av utganger er det 2 RCA og 2 XLR. Pavane har en matchvekt på 9kg, og veiledende pris er kr. 59.000,-.

 

Du kan lese mer om Cees Rujtenberg sine betraktninger omkring NonOverSampling DACer her.

Les mer om Metrum Pavane her.

 

 

 

 

 
Sist redigert onsdag, 07 januar 2015 15:21
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.