søndag, 28 desember 2014 03:40

Roksan Kandy K3 – nytt stereosett fra Roksan.

Skrevet av

Roksan laserer et nytt stereosett i Kandy-serien. Navnet er K3.

Det tradisjonsrike engelske selskapet Roksan har produsert HiFi i bortimot 30 år, og startet med platespilleren Xerxes i 1985. Kandy-serien kom i 2000, og var de første komponentene i det de selv karakteriserer som Lifestyle serie.

K3 har vært forhåndsannonsert en stund, og nå er det alvor. Stereosettet består av den integrerte forsterkeren Kandy K3 Integrated Amplifier, og Cd-spilleren Kandy K3 CD Player.

 

 

Kandy K3 Integrated Amplifier følger forgjengeren K2 med  ha egen bypass-inngang, og går dermed samtidig rett inn i vår unike oversikt over forsterkere med HT-bypass. Dette er ellers en forsterker på 2x140 watt i 8 ohm / 2x220W i 4 ohm. I tillegg til 5 vanlige linjeinnganger finner vi en MM-inngang, foruten den tidligere omtalte bypass-inngangen.

Men den integrerte forsterkeren kan også by på trådløs forbindelse. Bluetooth i form av aptX gjør dette til et moderne formidlingssenter, samtidig som en matchvekt på 14kg gir inntrykk av tung HiFi.

 

Kandy K3 CD Player bygger videre på forgjengeren K2, og oppgradert elektronikk skal i følge Roksan gi mer «analog» lyd. Det benyttesPCM1798 - 24bit/192kHz DACer fra Texas Instruments. CD-spilleren K3 har både XLR og RCA-utganger, i tillegg til optisk og RCA digitalugang. Noe konservativt har Roksan ikke inkludert digitale innganger.

 

Kandy K3 blir designet i London, og håndlaget i Tyskland.

Vi kjenner ikke pris i Norge enda, men i England er veil. pris ca. 1.250 UKP for hver av komponentene, som kommer i koksgrå, opium eller antrasitt utførelse.

 

Importør i Norge er Moet Audio.

Les mer om Kandy K3 hos Roksan

 

Sist redigert søndag, 28 desember 2014 09:30
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.