lørdag, 27 september 2014 22:00

Avalon Compas – Amerikansk HighEnd inntar Støletorget.

Skrevet av

Roald Mikkelsen og Peter Djordjevic inviterte til Norgespremiere på Avalon Compas. Audophile.no var til stede.

 

 

Det er alltid hyggelig å komme til Renaissance Audio sine lokaler, et par kompetente steinkast bak Bryggen i Bergen. I dag var det også med en grad av høytid involvert – Renaissance Audio som forhandler av Avalon hadde invitert til Norgespremiere på Avalon Compas, den mest moderne konstruksjonen til denne tungvekstprodusenten med høyttalere som strekker seg over millionen for toppmodellene.

 

 

Avalon har lenge vært flaggskipene til Audiofreaks, med Peter Djordjevic som mr. Audiofreaks. Det er en lang rekke modeller i sortimentet, og Compas befinner seg godt over midten i hierarkiet. Det er noe betryggende med det, for med en prislapp på 399.000,- for de demonstrerte modellene er ikke dette på noen måte mainstream.  I så måte endrer det ikke så mye på bildet om man heller velger standard utførelse som reduserer prisen til 350.000,- - dette er fremdeles ultimat HghEnd.

 

 

Så var det da også en utsøkt lyd vi ble presentert for da Peter manøvrerte spillelisten fra sin laptop med JRiver Mediacenter. Utrolig stort lydbilde med en imponerende autroitet i bassen, og svært god dynamikk. Dette var langt fra mitt første møte med Avalon, men jeg tror det er det beste. Og en av grunnene er at Renaissance Audio sitt lokale yter disse høyttalerne større rettferdighet enn det en del av messelokalene i Horten er i stand til.

 

 

Det er også nærliggende å anta at elektronikken har en positiv innvirkning på det gode resultatet. Via USB-kontakt ble signalet sendt direkte inn i en to-pakning med Devialet 200, som var konfigurert som monoblokker – 2x400 Watt. Ingen tvil om at de var på høyde med situasjonen i driften av Avalon Compas, som Peter erkjenner krever mye av forsterkerne som skal drive de.

 

 

Enda en gang takk til Roald og Peter for et hyggelig treff - berikende både i øvelsene musikk og lyd. Og for de av dere som angrer på at de ikke tok turen i dag ,kan jeg trøste med at Avalon Compas blir stående på Støletorget en stund fremover. Jeg er sikker på at Roald setter pris på å få demonstrere de til flere i ukene som kommer.

 

Sist redigert lørdag, 27 september 2014 22:19
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe