tirsdag, 06 mai 2014 16:51

AURALiC Aries – Strømming mot strømmen

Skrevet av

AURALiC følger strømmen når de nå lanserer strømmeren Aries. Men det er bare tilsynelatende.

Les mer:

 

 

Det er ikke veldig uvanlig å lansere et streamingprodukt i dag. Derfor er det veldig oppløftende å registrere at enkelte ikke bare dilter etter, men går foran med nyvinninger.

Vi kan starte med det mest åpenbare – designet. AURALiC Aries er slett ingen A4-boks, men en lekker designsak som kan gi assosiasjoner til enkelte av produktlinjene fra Linn.

Pussig at jeg skulle nevne Linn, forresten. For den streamingteknologien som AURALiC har utviklet, eller kanskje rettere videreutviklet stammer fra Linn sitt DS-konsept. Linn har holdt på med streaming siden 2007, og utvidet i sin tid UPnP-teknologien for å gjøre den tilstrekkelig funksjonell. De kalte den OpenHome, og det er denne teknologien AURALiC har hentet. Og bygget videre på, for AURALiC gir blant annet mulighet for streaming av DSD64, DSD128 og DXD. De har også jobbet med direkte implementering av strømmetjenester som Wimp, noe Linn foreløpig holder igjen med. Til gjengjeld skal man ikke underslå at Linn sitt Songcast gir utmerket mulighet for streaming av disse tjenestene, men da via andre Rendere.

 


Samarbeidet med- og likhetene med Linn sitt DS-system gjør også at det er en delvis kompabilitet med Linn sin utmerkede app Kinsky. Kinsky kan brukes til å betjene Aries, men har likevel begrensninger i forhold til den utviklede funksjonaliteten som Lightning DS produktene har. Så har da AURALiC også utviklet sin egen app, som i tillegg til vanlig funksjonalitet skal ha brukergrensesnitt for betjening av streømmetjenester.

 


Aries kommer i to utgaver, der basisversjonen heter Aires LE, og en mer påkostet utgave heter Aires. Litt motsatt det man forventer, men jeg advarte om at AURALiC skiller seg ut. Det gjør de forresten også ved at de ikke har innebygget DAC. Dette er en ren digital streamer, eller streaming-bridge. Til gjengjeld later det til at AURALiC satser på svært høy kvalitet og kapasitet i streamingdelen, noe som er nødvendig for å streame DSD og DXD.

Forskjellen på Aries og Aries LE kan du se i tabellen nedenfor:

 

 

 

Vi lover en test dersom det lykkes oss å få fatt i et testeksemplar etter hvert. Aries blir ellers vist i Munchen 15-18 mai.

 

 

Norsk importør er DUET audio.

Les mer hos AURALiC.

Sist redigert onsdag, 07 mai 2014 05:21
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.