lørdag, 22 mars 2014 22:29

Grand Crecendo Apassionata – ny videreutviklet høyttaler fra Musical Affairs.

Skrevet av

Den utradisjonelle høyttalerpodusenten Musical Affairs har videreutviklet et spennende høyttalerkonsept. Se det nye produktet presentert av primus motor Hans Kortenbach, i en videoreportasje leget av den norske importøren Moiz Audio.

Les mer:


 

Hans Kortenbach i har en svært annerledes- og veldig spennende tilnærming i sine høyttalerkonstruksjoner. I stedet for å lage et kabinett som er mest mulig dødt og resonansfritt, innser Kortenbach at det er en bortimot umulig oppgave. Han har derfor heller tatt utgangspunkt i å lage kabinetter som har en resonans som passer til element og til musikken. Utviklingen av kabinettene blir derfor en operasjon med tuning og en del prøving- og feiling, før han kommer frem til et optimalt resultat.

I høyttaleren Grand Crescendo er det benyttet et 12-tommers coaxialt bredbåndselement. I den nye videreutviklede Grand Crescendo Apassionata der dette elementet videreutviklet. Musical Affairs har erstattet det tidligere papirbaserte kantopphenget med et nytt som er laget av geitelær. I tillegg er diskantelementet flyttet fra center av 12-tommeren, til toppen av 12-tommeren, men noe usymmetrisk.

I det interessante videoprogrammet produsert av Moiz Audio nedenfor forteller Hans Kortenbach både om utviklingen av den nye Grand Crecendo Apassionata, og om hans generelle fascinasjon for EMS-elementer, og hans holdninger til lydgjengivelse.


Norsk importør av Musical Affairs er Moiz Audio.

Les mer hos Musical Affairs.

Se også vår messerapport fra Hortenmessa med artikkel og videointervju, der Høyttalere fra Musical Affairs var i fokus.

Sist redigert lørdag, 22 mars 2014 22:48
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe