onsdag, 09 august 2017 12:28

BeoLab 50 – ny skulptur for svært møblerte hjem.

Skrevet av

Bang & Olufsen har lansert et nytt skulpturelt landemerke. BeoLab 50 er en nyskapende tradisjonsbærer.

 

BeoLab er den underkategorien hos B&O der vi finner de virkelig eksklusive kreasjonene. Forrige landemerke var det høyst skulpturelle flaggskipet BeoLab 90.

Dagens nyskapning loves å bære med seg mange av de samme tekniske løsningene som dette flaggskipet, men i en noe rimeligere konfigurasjon. Selv om vi fremdeles skal være uhyre varsomme med å smake på begrepet billighøyttaler – dette er et sett som koster 239.570,- på sokkelesten.

Der BeoLab 90 var ekstremt avantgardistisk og nyskapende i sitt design, er det litt mer behersket eleganse hos nestkommanderende BeoLab 50. Ben bevares, BeoLab 50 er svært mye mer nyeskapende enn høyttalere flest. Men det er fristende å ta i bruk karakteristikken nyskapende tradisjonsbærer om BeoLab 50. For det er ikke vanskelig å se hvor denne kreasjonen kommer fra. Stiller du den opp ved siden av en BeoLab 18, får du neppe noen SKUP-pris ved å avsløre at BeoLab 50 bokstavelig talt har svært mye mer pondus i sin fremtoning. Men når det faktumet er vel absorbert, er det tid for å erkjenne slektskapen med BeoLab 18, blant annet i form av vifteformede vertikale trespiler. Eller den svært elegante diskantlinsen som sitter på toppen. Sistnevnte hever seg når du spinner i gang musikk på BeoLab 50.

 

 

Active Room Compensation

En av de parameterne BeoLab har fått med seg fra storebror er ARC, en romkorreksjon som er basert på bruk av ekstern målemikrofon. Og her kommer linsen på toppen aktivt til hjelp, via Beam With Control som styrer spredingen.

 

 

Appstyring.

Høyttalerne kan styres via en app. Og her har utallige produsenter av AV-receivere noe å lære av B&O. For det er fullt mulig å forhåndslager innstillinger for ulike sweetspots, som brukeren kan hente opp etter posisjon.

 

BeoLab 50 har selvfølgelig aktiv drift. Og om bord finner vi samlet forsterkerkraft på 2.100 Watt. Det skulle holde selv til en møblert fest eller to…

 

Veil pris for BeoLab 50 er 239.570,-

Les mer om BeoLab 50 hos Bang & Olufsen

 

 

Sist redigert fredag, 10 januar 2020 12:05
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe