torsdag, 24 april 2014 09:18

Envaya – Ny trådløs høyttaler fra Denon.

Skrevet av

Denon spiller på farger med sin nye trådløse høyttaler Envaya.  Og på Bluetooth aptX.

Les mer.

 

 

Trådløse høyttalere er en av de virkelig store vekstområdene innen HiFI og lydreproduksjon for hjemmemarkedet. Og årsaken er åpenbar – med den eksplosjonen vi har hatt av streaming på mobile enheter via selskaper som Spotify, WiMP og Beat, er behovet til stede for å få ut lyden i anstendig form via andre medier enn ørepropper og hodetelefoner.

 

 

Og det er her de trådløse høyttalerne kommer inn i bildet. I et like høyt tempo som utviklingen av streaming på mobile enheter, har vi hatt en revolusjon innen trådløse nett. Trådløse nettverk i heimen er etter hvert like obligatorisk som innlagt strøm og vann. Og alternative trådløse kommunikasjonsformer som Bluetooth aptX bokstavelig talt strømmer på.

Det kanskje første virkelige banebrytende produktet innen sjangeren var nok B&W sin Zeppelin, en oppsiktsvekkende god iPod/iPhone docking som forbløffet en samlet Audiophile-redaksjon da et testeksemplar ble medbragt til en week-end gathering for en del år siden. I sin oppgraderte utgave fikk denne Airplay, og var således en fullblods trådløs høyttaler.

Men nå er det en annen av HiFi klubben sine hovedleverandører som lanserer en trådløs høyttaler. Dette er langt fra et nytt segment for Denon – i tillegg til den trådløse høyttaleren Cocoon har de hatt bordmodeller med streamere både i kompakt format og i regulære fullbredde komponenter.

Denon Envaya er en ganske kompakt utgave av arten, og har noen karakteristiske kjennemerker. Jeg nevnte fargene – Envaya fås med sort – eller hvitt kabinett, og her ser vi jo alle at det sorte er desidert mest elegant… I tillegg følger det med 4 ulike farger på grilldressen som gjemmes bak den halvtransparente grillen.

 


Men profileringen til tross – Envaya handler selvfølgelig ikke primært om farger. Bluetooth aptX er veldig i skuddet for tiden, og vi stiftet et grundig bekjentskap med denne protokollen under vår test av NAD D3020 tidligere i vår. God lydreproduksjon, og iflg. produsenten på nivå med CD. Men Envaya har flere kunster i ermet. Selv om WiFi som nevnt er bortimot obligatorisk, kommer vi ofte i situasjoner der vi er utenfor rekkevidde for et trådløst nett vi har aksess til. Her kommer Denon Envaya oss i møte, og gir oss mulighet for et meningsfylt liv likevel, ved å ha mulighet for et direkte nettverk mellom lydkilde og trådløs høyttaler.

 


Envaya har videre aux-inngang, samt en USB som også gir mulighet for lading av iPhone. Aner vi konturene av en ideell reisemakker for hotellrommet? Denon hevder ellers at lyden fra Envaya skal være god, og det er det kanskje en mulighet med en bestykning på 2 stk. 2-tommers fulltoneelementer og en 4-tommers passiv bassradiator?

 

 

Nedenfor kan du se en videopresentasjon laget av DenonEurope:

 


Se flere videoer om Denon på Audiophile-TV.

Besøk også vårt ressurssenter for Denon, med tester og nyhetsartikler.

 

 

Pris i Norge: 1.698,-

Les mer om Denon Envaya hos Hi-Fi klubben.

Sist redigert torsdag, 24 april 2014 12:11
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe