mandag, 17 mars 2014 16:56

PENTATONE åpner download webshop med «alle rettigheter…»

Skrevet av

Det nederlandske plateselskapet PENTATONE åpner i dag en webshop. Der du får muligheter som bare svært få andre plateselskap tilbyr.

Les mer:

 

 

PENTATONE har helt fra starten rundt århundreskiftet vært dedikert til high-res utgivelser i multikanal, og de har en formidabel bak-katalog i multikanals SACD. High-res i multikanal har vært en viktig bærebjelke for PENTATONE, og derfor burde det ikke overraske at når de nå lanserer en egen webshop for egne produksjoner så blir utgivelsen også tilbudt i høyoppløst multikanal.

PENTATONE opererer med tre ulike kvalitetsgrupperinger i sin webshop:

-        High Quality, som er wav-filer i CD-kvalitet, 16bits/44,1kHz. Typisk pris for single (SA)CD er €15,50

-        Premium Quality, flac-filer i stereo- eller multikanal i oppløsningen 24bits/96kHz. Typisk pris er €21,50 for stereo og €22,50 for 5.1.

-        Master Quality, DSD fil med spor i både stereo og 5.1. Typisk pris er €26,50 for en fil i Master Quality.

Medlemskap i PENTATONE club kvalifiserer til 20% rabatt på disse prisene.

Det har vært svært få plateselskap som tilbyr filer i DSD, og enda færre i multikanal. I stereo DSD får vi inntrykk av at det er et marked for streaming som nå begynner å ta av, med blant annet et veldig raskt økende antall DSD-kompatible eksterne DACer på markedet.

Salg av høyoppløste multikanalfiler for download / streaming har vært enda mer sjelden vare, og noe av årsaken til dette har nok vært svært begrenset tilgang på HardWare som støtter høyoppløst streaming i multikanal. Oppo har vært foregangsmenn her med støtte for M/K streaming fra sine Blu-ray spillere de par siste generasjonene.

I forbindelse med en større satsing på egen avdeling omkring High-res med diverse databaser på våre nettsider her i Audiophile.no, har vi foretatt en research, og kommet frem til disse plateselskapene som tilbyr DSD-filer og high-res surround for nedlasting. Og selv om det sikker er selskap vi har oversett, er det dette svært begrensede utvalget vi har funnet foreløpig:

DSD stereo

-        2L

-        2xHD

-        Aliud

-        Blue Coast Records

-        Channel Classics Records

-        Columbia

-        FIDELIO Records

-        Legacy

-        Premonition Records

Hires multichannel

PCM / Flac

-        2L

-        New Amsterdam Records

-        SFS Media

-        Triplet Records

DSD / DXD

-        2L

-        Channel Classics Records

Fra og med i dag er altså også PENTATONE å finne i alle disse kategoriene, og vi ønsker dette plateselskapet velkommen inn i disse rekkene.

Vi vil ellers benytte anledningen til å nevne at vi jobber med et portrettintervju av PENTATONE ved en av grunnleggerne i plateselskapet, og regner med å kunne komme med en utdyping av denne satsingen i dette intervjuet. Stay tuned!

 

PENTATONE har laget en istruktiv video som er lagt ut på Youtube som forklarer de ulike formatene du kan laste ned. Her forklarer de forskjellene, og også hvilke hardwarekrav som stilles til enkelte av dem.

 

 

Les mer hos PENTATONE.

Sist redigert onsdag, 19 mars 2014 12:07
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe