søndag, 15 desember 2013 09:19

Meredian G65 – Ny surround forforsterker fra Meredian

Skrevet av

Meredian har lansert en ny surroundforforsterker / prosessor. G65 kommer 20 år etter at deres første digitale prosessor så dagens lys.

Les mer:

Meredian hevder at deres 565 var verdens første digitale hjemmekinoprosessor, og vi skal ikke benekte det. G65 lanseres 20 år senere, og posisjonerer seg som Meredians nestkommanderende innen kategorien, etter flaggskipet 861.

Meredian tror på å separere HDMI-signaler fra analoge signaler på dette nivået. Derfor finner du ingen HDMI-innganger i G65. Derimot er det en inngang kalt MD1 i et eget format som Meredian har kalt MMHR. Her kan du hente inn digitale HDMI-signaler der videodelen er sjaltet ut fra Meredians egen HDMI-kotroller HD621.

Det er ellers rikelige analoge innganger. 6 stereo- og 1 sett multikanals innganger. Skulle du ha behov for et ekstra sett analoge 5.1-innganger, kan 3 av stereoinngangene omkonfigureres. En smart og fleksibel løsning som vi har sett også hos andre. Det har vi dermot ikke med muligheten for å konfigurere 3 av de digitale coax-inngangene som digital 5.1-inngang. Dette er en Meredian-spesialitet som ble introdusert for rundt 10 år siden, før HDMI ble standard.

Meredian G65 erstatter G68, og får en veiledende pris på 54.000,- i Norge. Importør er MDS Norway AS.

Sist redigert søndag, 15 desember 2013 09:33
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.