tirsdag, 03 desember 2013 10:06

GAIO – Nytt Phonotrinn fra Lejonklou

Skrevet av

Den svenske entusiasten Fredrik Lejonklou har utviklet et nytt RIAA-trinn. Navnet er GAIO.

Les mer:

Lejonklou er et lite firma som drives av ildsjelen Fredrik Lejonklou. Han har tidligere vært innom Hifi og Musikk som skribent, har ellers vært sterkt profilert som bl.a. Linn-entusiast, og har i en årrekke drevet et engelskspråklig forum med den Linnistiske testmetoden Tune-dem som plattform.

Fredrik Lejonklou drev for noen år siden med modifikasjoner og tilleggsmoduler (RIAA) til Linn-produkter, før han tok steget til produksjon av selvstendige moduler. Men også i navnene på hans tidligste produkter skinner hans forhold til Linn-produktene gjennom, de er som snytt ut av nesen på Linns vokabular. Forhandlerlisten i Sverige og internasjonalt domineres også av forretninger som har Linn i produktporteføljen.

Pr 2013 er det utviklet en nett serie med entusiastprodukter.

-        GAIO RIAA-trinn

-        Tundra Monoblokk

-        Tundra stereo effrektforsterker

-        Slipsik (MM)RIAA-trinn

Den ferskeste av disse er altså MM RIAA-trinnet GAIO, som kom på markedet nå i høst, etter å ha vært utviklet gjennom sommeren 2013, litt parallelt med utviklingen av en ny forforsterker.

GAIO er den latinske benevnelsen på nøtteskrike, men jeg regner med at det ellers er relativt få audiofile likhetstrekk mellom fuglen og RIAA-trinnet. RIAA-trinnet overtar etter Kinki, som ble utviklet i 2009. GAIA vil bli priset litt høyere enn Kinki.

Alle komponenter i GAIO er individuelt valgt, målt og tilpasset for at hvert enkelt eksemplar skal få optimal ytelse. Strømforsyning utviklet over lang tid for å være absolutt stille. Lejonklou legger også vekt på kabinettet, som er dempet med bitumen.

Anbefalte priser i Europa:

Sweden: SEK 4800
United Kingdom: GBP 480
Euroland: EUR 570

Det er ikke oppgitt noen forhandler i Norge, men produktet kan bestilles direkte fra Lejonklou via webshop.

Les mer om GAIO hos Lejonklou.

Sist redigert fredag, 06 desember 2013 21:12
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.