søndag, 06 oktober 2013 10:08

Audiophile på besøk hos Renaissance Audio

Skrevet av


I oktober 2011 var Audiophile.no på besøk hos Renaissance Auio på Støletorget i Bergen. På grunn av tekniske problem ble denne artikkelen aldri publiser da, og vi benytter den gylne anledningen vi har ved vår gjenkomst til å vise denne nå.

Butikken Til Roald Mikkelsen ligger sentralt på bakkeplan i Stølegaten, etter at han flyttet hit for noen år siden fra et litt mer tilbaketrukket lokale midt i Bergen sentrum. Fellestrekket fra de gamle lokalene er en hyggelig atmosfære med masse spennende produkter. Du føler deg alltid velkommen hit.

Del 1.

Innledende presentasjon av sortimentet, som består av bl.a. Gallo, Kef, Davone, Spendor, Usher, Von Sweikert, Avalon, Wisdom Audio, Wilson Audio, Kora, AMR, Golden Note, Manley, Audio Research.

I del 2 får vi en fordypning av et oppsett der Renaissance Audio sine egenproduserte, umiskjennelig blå høyttalerkabler deltar med biwiring, der Roald har håndplukket kabler for respektiv bass, og øvrig frekvensområde. Kablene er bindeledd mellom forsterker, og et høyttalersett fra Von Sweikert. Videre har oppsettet en forsterker fra franske Devialet, som har både analoge og digtale innganger. Roald fremhever spesielt de rike konfigureringsmulighetene, der du bl.a. kan velge mellom ulike Riaa-kurver. Vi ble innledningsvis presentert for en lyd-demo med bokstavelig talt sjokkartet dynamikk med dette oppsettet.

I del 3 starter vi en rundtur i butikken, der første stopp er et sett Gallo-høyttalere. Fungerer ifølge Roald utmerket både som surroundhøyttalere i et multikanalsoppsett, og som fronthøyttalere sammen med en god Sub.

Neste stopp er et par Wisdomhøyttalere. Linjekildehøyttalere som hevdes å være lette å plassere. Videre ser vi på et par høyttalere fra Von Sweikert som er laget for å stå opp mot bakvegg, fra 7-50 cm fra bakvegg sier Roald. 2 stk. 6,5-tommere og en ringradiator er forovervendt, mens en 10" bass er bakovervendt. Og til tross for det er det veldig presis og veldefinert bass, hevder Roald. Egenimportert elektronkk fra NuForce har vært et sentralt produkt hos Renaissance Audio.

Vinylentusiasten i Arve våkner skikkelig til live nå vi nærmer oss gullrekka med vinylutstyr. Første stopp er en Orakel platespiller, utstyrt med en Triplanar arm. Videre passerer vi n spiller fra tyske Hanss Acoustics, med to armer påmotert. Klassikeren SME 3009 og en Origin Live arm. Hanss Acoustics hadde også en platerensemaskin i lokalet. Roald beretter om god etter platerensemaskiner. Acoustic Solid med modellen Wood Black er en spiller fra Tyskland i massiv sort utførelse. Runden avsluttes med en tur innom Avalon Isis,  er et ruvende høyttalerpar, med 2 13-tommere i bassen.


Siste del er en avrundende presentasjon av butikken, der vi også ser på at det er et lite kunstgalleri i butikken. Roald har også arranger konserter i butikken, så hva med å kåre det til Støletorgets kuturhus?

Besøk gjerne butkken selv. Vi er skre på at du vil bli tatt godt imot av Roald Mkkelsen.

Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.