mandag, 31 mars 2008 23:00

Blodferske Linn-nyheter avduket hos importør.

Skrevet av

Klimax og Akurate DS er bare begynnelsen på den skotske produsenten sin satsing på nettverkstreamere av høy kvalitet. Onsdag 16. april fikk vi nærkontakt med det DS-produktet som trolig vil ha den største publikumsapellen av samtlige p.g.a. pris - en Sneak-titt og -lytt til Sneaky Music DS.


Skrevet april 2008, av Karl Erik Sylthe

Onsdag kveld hadde Kontrapunkt besøk av Alan Williams og Andrew Oates  fra Linn. Hovedfokus for denne seansen var Linn sine nye nettverkspillere Klimax DS og Akurate DS. Andrew hadde en lengre demonstrasjon der disse ble sammenlignet med CD-spilleren Akurate CD. I tillegg ble selve konseptet og brukergrensesnittet gjennomgått. Også forskjellen på de tre oppløsningsnivåene MP3, CD-kvalitet og Studio Master(24/96) ble demonstrert.


Men det mest spennende innslaget var kanskje det rykende ferske familiemedlemmet i DS-familien, Linn Sneaky Music DS. Dette er en nettverkspiller som også har innbygget integrert forsterker. Man kan med andre ord velge mellom tre ulike nivåer for bruken av denne:

-        Ren kilde (nettverkspiller)

-        Kilde + forforsterker

-        Komplett elektronikk for en kompakt musikkløsning.

Sisntevnte variant kan nok for mange være mest aktuelt i et bi-oppsett, siden effektdelen er begrenset til 2x20 watt. Dette er samsvarende med den gamle ”roomamp” i multiromsserien KNEKT fra Linn.

Men det ble demonstrert at Sneaky Music DS fungerer på et meget høyt nivå som signalkilde. Den ble koblet opp mot et Majik-oppsett med Majik-I som integrert forsterker, og Majik 140 høyttalere. Og spilte bl.a. Kind of Blue på …ehhh….magisk nivå. Det hevdes til og med at den er hakket bedre enn CD-spilleren Majik CD, uten at denne sammenligningen ble foretatt her.

Derimot ble Sneaky Music DS sprettet opp av kyndig personell, hvor det mellom ”vakker elektronikk” ble avslørt en stk. WM8740 fra Wolfson. Dette er samme DAC-chip som sitter i Majik CD, men altså ikke toppmodellen WM8741 som befinner seg i Akurate og Klimax. Noen forskjeller skal det tross alt være.

En artig detalj på Sneaky Music DS er at den er forberedt for både horisontal og vertikal montering, ved hjelp av en sinnrik og elegant løsning for bena. I tillegg til nettverkskontakt er det en tilkoblingsmulighet for et av Linn sine multiroms betjeningspanel.

En nyhet i forhold til Akurate og Klimax er at Sneaky Music DS også kan streame Internet radio via Shoutcast. Og faktisk er det ikke bare støy med oppløsning på 56kbps der ute i eteren. Enkelte sender med 192kbps, og da begynner det å hjelpe.

Dette med internetradio blir for øvrig tilgjengelig også for Akurate og Klimax via software-oppgradering.

Ingen tvil om at Sneaky Music DS er et veldig viktig produkt for Linn sin satsing på DS-konseptet. Prisen på rundt elleve tusen gjør at det kan nå helt andre og større kundegrupper enn Akurate og Klimax gjør.

Alan Williams kunne også bekrefte det vi allerede har sett konturene av i det fjerne– en Majik DS. Prisen antas å være i nærområdet til 20k, men er ikke eksakt fastsatt enda. Det er også en ny Classik Music DS på vei, et produkt bygget på Classic Movie. Denne vil i første omgang ikke ha DS-kompetanse.

Ellers kan nevnes at Linn nå har fått et eget forum, som modereres av Linn-personell.

Det er også opprettet en egen webside der Linn sitt brukergrensesnitt er lagt ut som ”open-source. Dette vil være et nyttig redskap for å legge til rette for tredjeparts utvikling av softvare for DS.

Til slutt må også nevnes at den nye Majik LP12 var på plass hos Kontrapunkt. Et nytt prisinnslag som gjør at denne klassikeren kan få nye kjøpere.

Importør i Norge: Kontrapunkt

Link til brukermanual for Linn Sneaky Music DS

Link til installasjonsmanual for Linn Sneaky Music DS

Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.