Skriv ut denne siden
tirsdag, 19 mai 2020 19:49

Gold Note DS-10 Plus – en italiensk jaktkniv blir enda kvassere

Skrevet av

Gold Note lanserer en Plus-versjon til sin kompakte DS-10. I DS-10 Plus har Gold Note supplert med en analog inngang.

I fjor sommer meldte vi om den kompakte 4-i-en boksen DS-10. Det er en halvbredde enhet som inneholder DAC, Streamer, hodetelefonforsterker og forforstkerer. Den eneste begrensningen vi påpekte var at den bare hadde digitale innganger.

Gold Note DS-10 Plus

Med sin rykende ferske Plus-versjon har Gold Note gjort noe med også den biten. I denne varianten har de supplert med en 3,5mm minijack analog inngang. Dermed kan du også avspille analoge kilder inn i DS-10 Plus, eller i det minste èn analog kilde.

Den analoge minijack inngangen sitter der Bluetooth antenen sitter på standard DS-10. Men det betyr ikke at du mangler blåtannantenne på Plus-versjonen. Den er nå flyttet innabords. 

Med denne inngangen på plass kan du for eksempel koble til Gold Note sitt Phonotrinn i samme serie -  Gold Note PH-10.

Gold Note DS-10 Plus erstatter ikke den modellen vi otalte for et lite år siden. Den kommer inn som et supplement. Så valget er opp til deg om du vil velge den varianten som har analog inngang, eller om du greier deg med bare digitale kilder.

DAC

Og for å repetere litt høydepunktene fra den heldigitale versjonen, så er DACen i DS-10 kompatibel med PCM opp til 32bit/384kHz og DSD64/128. Den har både coax og optisk inngang, i tillegg til en asynkron AES-inngang. Det er også USB-A og USB-B innganger. For mange vil det være vesentlig at DS-10 også er MQA-kompatibel.

Streamer

Den kanskje mest interessante egenskapen med DS-10 er at den er en fullblods streamer, og det med svært omfattende kompetanse. I tillegg til de sedvanlige strømmetjenestene Tidal, Qobuz, Airplay, Spotify, Deezer og V-Tuner er DS-10 Roon-kompatibel.

I tillegg til WiFi og kablet nettverk debuterer Gold Note også med Bluetooth 5.0 kompatibilitet. UPnP og DLNA er selvfølgelig også implementert.

Gold Note har utviklet en egen app for betjening av DS-10 og den større modellen DS-1000.

I tillegg til å være en komplett DAC og streamer er DS-10 også en forforsterker. Den har et HighEnd analogt forforsterkertrinn som kan kobles ut, og kan dermed fungere som en komplett forforsterker.

Hodetelefonforsterker

Det er også en påkostet hodetelefonforsterker, med 6,3mm jack inngang og valgbar følsomhet for fleksibilitet angående tilkoblet hodetelefon.

 

 

PM Audio importerer Gold Note til Norge

Les mer om DS-10 hos Gold Note

Les mer om DS-10 Plus hos Gold Note

Sist redigert onsdag, 20 mai 2020 05:01
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.