onsdag, 15 januar 2020 21:07

Moonriver Audio har kommet til Norge

Skrevet av

Hagto Audio har fått et nytt interessant agentur. Vi snakker om Moonriver Audio, relativt kortreist HiFi.

Svenske Moonriver Audio er en ganske ny forsterkerprodusent, med distinkte produktfilosofier. De har så langt bare en forsterker i sortimentet, men likevel har de en prisliste som inneholder 6 ulike modellvarianter. Svaret er selvfølgelig en modulær konstruksjon. Det kommer vi tilbake til.

Forsterkeren er både konstruert og bygget i Sverige, og er satt sammen for hånd. Vi snakker om ekte kortreiste varer.

Model 404.

Denne intergrerte forsterkeren med navn Model 404 er en forsterker som yter 2x50 watt i 8 ohm. Fire analoge innganger og en tape-loop er kombinert med to pre-out og et enkelt sett høyttalerterminaler.

Balansekontroll er ikke obligatoriske på forstekrere nå til dags, men denne trenden fnyser Moonriver Auidio. De mener at dette er en viktig detalj for mange oppsett, der en liten asymmetri i høyttalerplassering eller akustiske betingelser kan skape ubalanse, som det kan være viktig å kompensere for.

Klassisk og moderne.

Den har et relativt klassisk design, men kombinert med moderne innslag. Et kabinett som er pyntet med valnøtt sider gir helt klart retro-vibrasjoner. Massive aluminiums knapper supplerer et kvalitetsinntrykk.

Et annet eksempel på at Moonriver Audio har hentet inn klassiske elementer er at de har en stereo/mono-bryter. Spesielt tiltenkt vinylentusiaster, selvfølgelig.

Modulært design

VI nevnte innledningsvis at Model 404 har et modulært design. Og her er det to slots for moduler – hhv phono- og DAC-modul.

Vi starter med phono-modulen, eller rettere modulene. For det er to varianter her – en ren MM-modul og en kombinert MM og MC-modul.

Den andre modulen er en DAC-modul. Her finer vi en AKM 4490 DAC chip i et XMOS USB asynkront interface. Det er separate kloker for 44.1 og 48 kHz sample rate, og den støtter PCM opp til 384 kHz

Priser

Nedenfor finner du de norske prislisten for alle de ulike variantene av basic forsterker og eventuelle tilleggsmoduler.

  • Model 404 kr 29900
  • Med MM riaa kr 32800
  • Med MM/MC riaa kr 34700
  • Med USB dac kr 35700
  • Med MM riaa og USB dac kr 38600
  • Med MM/MC riaa og USB dac kr 40500

Moonriver Audio importeres til Norge av Hagto Audio

Les mer om Model 404 hos Moonriver Audio

 

Sist redigert onsdag, 15 januar 2020 22:10
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.