Skriv ut denne siden
torsdag, 06 desember 2018 13:48

Frames - Innovativ løsning fra Bose

Skrevet av

Bose har funnet opp solbrillene på nytt. Og da må det selvfølgelig komme lyd fra dem, siden det er Bose som står for lanseringen. Men er det god lyd som kommer ut gjennom brillestengene?

Bose trenger ingen nærmere presentasjon, og fanget min oppmerksomhet med sitt unike konsept med ulike versjoner av 901 for en liten mannsalder siden. Og hele tiden siden den gang har de gått helt andre stier enn konkurrentene. Ikke alt har vært lite populært blant audiofile, men det har ikke nødvendigvis vært målet heller. Og at de er en slags konge på haugen når det gjelder støydempende hodetelefoner er det vanskelig å ta fra dem.

Og det er nettopp denne kombinasjonen av fartstid som gjør at man likevel kan ha et håp om at de har greid å trosse naturlovene denne gangen. For det er ikke til å komme forbi at ryggmargsrefleksen formelig skriker at dette kan umulig gi en anstendig lyd. Og anstendig lyd i denne sammenhengen er selvfølgelig ikke sammenlignbart med lyd fra gode hodetelefoner, men en lyd som er i nærheten av brukbare ørepropper. For vi vet alle hvor viktig det er med ørepropper som tetter godt i øreåpningen for at det skal bli et akseptabelt bassnivå.

Men det er nettopp kombinasjonen av Bose sin erfaring med både hodetelefoner og ørepropper, og det at de er en mester på å finne gode løsninger ved å gå nye veier som gjør at jeg slett ikke vil utelukke at dette kan funke før jeg har hørt det.

For det er ikke til å underslå at det er noe fantastisk coolt med konseptet trådløse høyttalere integrert i et par solbriller.

 

Bose Frames består av to modeller – Rondo og Alto. De har begge den samme tekniske utrustingen, med høyttalere i brillestangen. De kommuniserer med omverdenen via Bluetooth, og støtter standardene A2DP og HFP. De skal ha en rekkevidde på opptil 9 meter, forutsatt at det ikke er noen hidringer som forstyrrer rekkevidden.

Du kan spille på Frames fra hvilken som helst app på mobilen. Styringen skjer via en multifunksjonsknapp på brillestangen, men hvis du vil utføre mer detaljerte innstillinger kan du benytte Bose sin egen app, som får en egen avdeling for Frames.

Batterilevetiden er oppgitt til 12 timer i standby, og 3,5 time mens du strømmer musikk. Som solbriller funker de også etter at batteriet er flatt…

Hvis du tenker at dette er den ideelle julegave fra far til far, vil du bli skuffet. Frames blir ikke tilgjengelig før januar. Prisen i USA er satt til ca. 200 USD, så rundt et par store i Norge?

 

 

 

 

 

Sist redigert torsdag, 06 desember 2018 14:44
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe